BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Türkiye bu notu hak ediyor'----

'Türkiye bu notu hak ediyor'

'Türkiye bu notu hak ediyor'
25 Ocak 2013 - 09:29 www.finansgundem.com

Goldman Sachs: "Türkiye'nin iyileşen makro göstergeleri yatırım yapılabilir seviyede notu hak ediyor"

Goldman Sachs dün yayınladığı Türkiye raporunda, Fitch Ratings'in iyileşen makro göstergelere dayanarak Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunu artırdığını hatırlatarak, diğer kredi derecelendirme kuruluşlarının da önümüzdeki aylarda Fitch'i takip edebileceğini söyledi.
İlk not artırımının piyasa üzerinde ciddi bir etki yarattığını, yerel faizleri 60 baz puan, CDS spreadlerini 25 baz puan aşağı çektiğini tahmin ettiklerini belirten Goldman Sachs, bunun yanı sıra TL üzerinde değerlenme baskısını artırdığını ve TCMB'yi agresif şekilde faizleri indirmeye, döviz rezervi biriktirmeye ittiğini bildirdi.
İkinci bir not artırımının da piyasa üzerinde ciddi bir etki yapacağını tahmin eden Goldman Sachs, yerel faizlerde 35, CDS'lerde 15 baz puan daha gerileme olabileceğini ve TL üzerinde yeniden değerlenme baskısı yaratacağını öngördüklerini vurguladı.
Ancak Goldman Sachs, TCMB'nin bu değerlenme baskısına karşı kısa vadeli faizleri indirme, makro ihtiyati politika araçları kullanarak sıkılaştırma tedbirleri almaya devam edeceğini ve TL'nin yukarı gidişini sınırlayacağına inandıklarını belirtti.
     
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)