BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye bu krizden etkilenecek mi?----

Türkiye bu krizden etkilenecek mi?

Türkiye bu krizden etkilenecek mi?
05 Mart 2014 - 14:24 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Yıldız, Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz nedeniyle Türkiye'ye gaz akışında sorun yaşanmasını beklemediklerini söyledi

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile Ukrayna arasında son günlerde yaşanan kriz nedeniyle Türkiye'ye doğalgaz akışında sorun yaşanmasını beklemediğini söyledi. Türkiye'nin Batı Hattı üzerinden aldığı doğalgazı taşıyan boru hatları Ukrayna'dan geçiyor.

'DOĞALGAZDA UKRAYNA KRİZİ BEKLEMİYORUZ'

Yıldız, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlarken, "(İki ülke arasındaki ilişkilerin) Normalleşme süreciyle alakalı söylemlerin daha fazla yer alacağı kanaatindeyim. Doğalgazda yeni bir Ukrayna krizi beklemiyoruz" dedi. Rusya ve Ukrayna arasında son yıllarda doğalgaz fiyatları ve ödemeler konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle Türkiye ve Avrupa'ya gaz akışında zaman zaman aksamalar yaşanabiliyor.

'BATI HATTI KESİLİRSE ETKİLENİRİZ'

"Batı hattının kesilmesi halinde Türkiye bundan etkilenir, bu çok açık bir konu" diyen Yıldız, "Gerek özel sektör, gerek kamunun tedarik noktası Batı hattıdır. Bizim Gazprom ile yaptığımız görüşmelerde onlar da bunu (gaz akışının aksamasını) olası görmediklerini belirttiler. Herhangi bir sıkıntı yaşamayacağımız kanaati içindeyim" diye konuştu. Türkiye Batı hattı dışında Karadeniz'in altından geçen Mavi Akım üzerinden Rusya'dan doğalgaz alıyor.

UKRAYNA'DA SON DURUM

Ukrayna'da Cumhurbaşkanı Victor Yanukoviç karşıtı düzenlenen gösterilerin ardından parlamentonun Yanukoviç'in görevine son vermesinin ardından, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde Rus askerleri denetimi ele geçirmiş ve Rus birliklerine Ukrayna yakınındaki topraklarda askeri tatbikat emri verilmişti. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bu hafta yapılan askeri tatbikatlara katılan Rus birliklerinin üslerine dönmeleri için emir verdiği bildirilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)