BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye, BAE ile imzalanan 8.5 milyar dolarlık anlaşmayı rafa kaldırdı----

Türkiye, BAE ile imzalanan 8.5 milyar dolarlık anlaşmayı rafa kaldırdı

Türkiye, BAE ile imzalanan 8.5 milyar dolarlık anlaşmayı rafa kaldırdı
19 Şubat 2024 - 14:55 www.finansgundem.com

Türkiye, BAE ile 8,5 milyar dolarlık sukuk anlaşmasını rafa kaldırarak daha ucuz seçenekleri araştırmaya başladı

Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)ile 8,5 milyar dolarlık sukuk anlaşmasını askıya alarak küresel tahvil piyasalarında daha ucuz seçenekleri araştırmaya başladı.

Bloomberg News'un haberine göre, görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan ve potansiyel borç satışına ilişkin görüşmeler gizli olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişilere göre Ankara, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait fon olan Abu Dhabi Development Holding Co PJSC tarafından talep edilen getiriyi elverişsiz buluyor.

Yatırımcıların büyük merkez bankalarının bu yıl içinde faiz oranlarını düşüreceğine dair beklentileri gelişmekte olan piyasa borçlarına olan iştahı artırıyor ve bu durum Türk şirketleri ve hükümetinin yararlanmak istediği bir duyarlılık değişimi.

Kasım ayında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bloomberg'e yaptığı açıklamada Abu Dabi varlık fonuna yapılacak ilk tahvil satışının 2023 yılı sonuna kadar başlayacağını söyledi. Miktarın dilimler halinde olması bekleniyordu.

Sukuk anlaşması, geçen yıl güney bölgesinde 11 şehri vuran ve 50,000'den fazla kişinin hayatına mal olan ikiz depremlerin ardından Türkiye'de yeniden inşa çabalarına yönelik finansmanın bir parçası olarak duyuruldu. Türk hükümeti hasarın 100 milyar doları aştığını tahmin ediyor.

Küresel sukuk ihracının 170 milyar dolara ulaşması bekleniyor

 

Hazine'den sukuk ihracı için 4 bankaya yetki

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)