BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye aleyhine oy kullanmadı diye topa tuttular----

Türkiye aleyhine oy kullanmadı diye topa tuttular

Türkiye aleyhine oy kullanmadı diye topa tuttular
30 Ekim 2019 - 11:40 www.finansgundem.com

ABD Temsilciler Meclisi'nde 11'e karşı 405 oyla kabul edilen 'soykırım' tasarısına karşı çekimser kalan üç isim arasında Kongre'ye giren ilk Müslüman temsilci olan Ilhan Omar da yer aldı.

Minnesota’yı temsilen Demokrat Parti sıralarından Temsilciler Meclisi’ne giren Ilhan Omar, 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı’ olarak nitelendiren karar tasarısına destek vermeyip çekimser kalınca eleştiri oklarının hedefi oldu.

Tasarıya aleyhte oy kullanmamasına karşın tepki toplayan Omar, Amerikan yayın kuruluşu CNN’e çekimser kalmasının gerekçelerini açıklayan bir not gönderdi.

Bilhassa etnik temizlik ve soykırım gibi insan hakları ihlâllerine yönelik hesap verme zorunluluğunun çok önemli olduğuna inandığının altını çizen Omar, şu ifadeleri kullandı:

“Fakat soykırıma yönelik hesap verebilirlik ve tanınma, siyasi bir savaşta sopa olarak kullanılmamalı. Bunun, jeopolitiğin itip kakması dışında akademik bir mutabakata dayanması gerekiyor.”

HOLOKOST’LA AYNI KEFEYE KOYDU

Somali asıllı Omar, 1915 olaylarını Yahudi Soykırımı (Holokost) ile aynı kefede değerlendirdiğini açık eden notuna şöyle devam etti:

“İnsanlığa karşı işlenen tarihi suçlara ilişkin hakiki bir kabul, transatlantik köle ticareti ve bu ülkede yüz milyonlarca yerli insanın canını almış Yerli Amerikalı soykırımı gibi daha önceki toplu katliamlarla birlikte, 20’nci yüzyılın iki menfur soykırımını da içermek zorundadır.”

BAŞKAN YARDIMCISININ KARDEŞİ ‘HAYIR’ DEDİ

Öte yandan, tasarıya aleyhte oy kullanan 11 Cumhuriyetçi temsilci arasında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in kardeşi de yer aldı.

Indiana Temsilcisi Greg Pence, “Başkan’a ve yönetime Türkiye konusunda ne yapacaklarını bildiğine dair çok güvenim var ve karışmak istemiyorum” ifadesini kullandı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)