BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye-AB zirvesinde flaş gelişme!----

Türkiye-AB zirvesinde flaş gelişme!

Türkiye-AB zirvesinde flaş gelişme!
07 Mart 2016 - 22:09 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri, Türkiye'nin talepleri esas alınarak oluşturulan göçmen planı üzerinde anlaşamadı.

Brüksel'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sunduğu talepler doğrultusunda müzakere edilen taslak metni ele alan AB liderleri, söz konusu plan üzerinde görüş birliği sağlayamadı.

Bir AB yetkilisi, liderlerin önümüzdeki günlerde plan üzerinde tekrar çalışacağını belirtti.

TASLAKTA NELER VARDI?
Brüksel'deki mülteci zirvesinde Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki görüşmeler sonucunda oluşturulan taslak metne Reuters haber ajansı ulaşmıştı.

Türkiye'nin AB'den taleplerini temel alan taslak metin şöyleydi:

- AB, Yunan adalarından Türkiye'ye gönderilecek her bir Suriyeli için Türkiye'den bir Suriyeli mülteci kabul edecek.

- Türkiye'ye 2018 sonuna kadar Suriyeli mülteciler için 3 milyar euro daha teklif edilecek. (Böylece toplam yardım 6 milyar euro'ya ulaşacak.)

- AB, Schengen Bölgesi'ni ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları için vize uygulamasını Haziran sonuna kadar kaldırmayı teklif edecek.

TÜRKİYE'NİN ÜÇ TALEBİ
Bir AB diplomatı, Türkiye'nin şu ana kadar söz verilen 3 milyar euro yardımdan daha fazlasını, AB üyelik görüşmelerinin hemen hızlandırılmasını ve Türk vatandaşları için Avrupa'ya vizesiz seyahatin bu bahara çekilmesini istediğini belirtmişti.

Diplomat, bunun karşılığında Ankara'nın Türk karasularında durdurulan mültecilere ek olarak, Avrupa'da sığınma hakkı verilmeyen göçmenlerden Suriyeli olmayanları da geri almayı teklif ettiğini söylemişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)