BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye 15 ayını kaybetti!----

Türkiye 15 ayını kaybetti!

Türkiye 15 ayını kaybetti!
04 Eylül 2014 - 12:00 www.finansgundem.com

TÜSİAD Başkanı Dinçer, Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık sürecinin Türkiye'ye 15 ay kaybettirdiğini belirtti

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) müzakerelerinin ABD ve AB ekonomilerinin entegrasyonunu sağlayacağını belirterek, "Yapılan hesapların hepsi Türkiye ekonomisinin bu entegrasyondan zarar göreceğini öngörüyor.  Türkiye, mutlaka ve mutlaka mümkün olan en erken aşamada TTIP'in bir parçası olmalıdır" dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Ankara temaslarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin gündeminde çok önemli meseleler olduğunu söyledi. Bazı değişiklikler yapılmasına rağmen, Türkiye'nin halen eski bir anayasayla yönetildiğini belirten Dinçer, yeni bir sivil anayasaya ihtiyacı duyulduğunu ifade etti. Türkiye'de rekabet gücünün arttırılması ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik ciddi ekonomik reformlar yapılması gerektiğini kaydeden Dinçer, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin mutlaka ve mutlaka demokratikleşmeye ihtiyacı var. Bu bağlamda, Türkiye'nin AB uyum sürecini hızlandırmaya ihtiyacı var. Türkiye'nin önünde dev gibi bir Kürt sorunu ve çözüm süreci var. Bütün bunları, 'ancak ve ancak öncelikle kutuplaşmayı yenerek ve ülkede sağlıklı bir siyaset ortamı yaratarak gerçekleştirebiliriz' dedik. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçildikten sonra yaptığı ilk konuşmada, 'Geçmişi unutalım, geleceğe bakalım' diye elini uzattı. Bu el havada kalmamalı diye düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu ilk adım için teşekkür ediyoruz. Türkiye'de tüm siyasi partilere, STK'lara, medyaya, hepimize çok önemli görev düşüyor."

Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık sürecinin Türkiye'ye 15 ay kaybettirdiğini savunan Dinçer, "Yurt dışında da ciddi bir itibar kaybına yol açmıştır. Bu da bir gerçektir. Dış ya da iç güçler, hangi nedenle olursa olsun, Türkiye büyük bir itibar kaybetmiştir. Vatandaşın hukuk düzenine güveninde ciddi bir erozyon vardır" diye konuştu.

'YATIRIM ORTAMI İYİLEŞTİRİLMELİ'

Dinçer, yargı reformu konusunda da ciddi adımlar atılması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin önünde kocaman bir yargı sorunu var. Bunu köklü bir yargı reformuyla aşabiliriz. Türkiye'nin öncelikli konularından biri de bu olmalıdır" ifadesini kullandı. Türkiye'deki yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Dinçer, bu konuda yapılan birçok çalışma olduğunu ancak bunların henüz hayata geçirilemediğini kaydetti.

Dinçer, "62. Hükümetin programını yeterli buluyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Hükümet programını okuduk. Uzun bir program. Bizden çok farklı görüşleri olduğunu düşünmüyoruz. Bazı başlıkların ise altını çizerek 'Bunlar mutlaka olmalı' diye düşünüyoruz. Yoksa bir çelişki söz konusu değildir. Bazı başlıklar, diğerlerinden daha önceliklidir" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)