BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurkishWIN Genç Kadın Kariyer Zirvesi----

TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Zirvesi

TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Zirvesi
04 Mart 2020 - 18:23 www.finansgundem.com

Kadınlar, Türkiye’nin ilk ve tek kadın odaklı kariyer etkinliğinde “Yola çık hikayeni yaz” dedi

“O yaparsa ben de yaparım” sloganıyla yola çıkan TurkishWIN, Türkiye'deki ilk ve tek kadın odaklı kariyer etkinliğinin bu yıl altıncısını gerçekleştirdi. Üniversitedeki genç kadınlarla iş hayatındaki kadın liderleri buluşturan, şirketlerde iş ve staj fırsatları yaratan TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Zirvesi altıncı kez büyük bir heyecan ve büyük bir kalabalıkla gerçekleşti.

Bu yıl Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinlik, 41’den fazla konuşmacının yanı sıra, iş dünyasından birçok önemli isim ile iş hayatına atılmaya hazırlanan 100 üniversiteden yaklaşık bin üniversiteli genç kadını da bir araya getirdi. Kadın yeteneklere yatırım yapan şirketler ile ‘iş hayatında kız kardeşlik için ben de varım’ diyen çalışan kadınları buluşturdu.

TurkishWIN ve BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak, TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Zirvesi’nde katılımcı sayısının her geçen yıl artarak daha fazla öğrenciye ulaştığını, bundan da büyük mutluluk duyduğunu belirtti. “Bir meselemiz var: kadın ve gençlere fırsat eşitliği verilmesi. Bu yüzden, bize her gün kadınlar günü. Bu kariyer etkinliğimizde hem 81 ili kapsayan bir kızkardeşlik kavuşmamız gerçekleşiyor,  hem de birbirimizden öğrenip ilham alıyoruz. İlk etkinliğimizi 2015 yılında 400 öğrenci katılımı ile gerçekleştirmiştik" diyen Pulatkonak, bugün geldiğimiz noktada katılımcı sayısının binlere ulaştığını, bu nedenle bu yıl ki TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Zirvesi’ni İstanbul’un en büyük kongre salonunda gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyip, “birlikte güçlüyüz” diye konuştu.  

BAŞARMAKTAN VAZGEÇMEYİN

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Genel Müdürü Handan Boyce, “Bugüne kadar yaptığım her işe artı değer katmak için çalıştım, başarmadan vazgeçmeyen bir yapıya sahibim.” dedi.

LEYLA ALATON: MENTORUNUZU ÇOK İYİ SEÇİN

Alarko Holding A.Ş., Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, iş hayatına nasıl başladığını, nasıl çalıştığını anlatırken, “En büyük şansım ilk yola çıktığımda mentorumun iyi olmasıydı. Çıtayı hep yüksek tuttum. Mentorunuzu çok iyi seçin, her şeye razı olmayın” dedi. Alaton, çok çalışmanın ve yabancı dilin olmazsa olmaz olduğunun da önemini vurguladı.

BİZİ İLERİ GÖTÜREN BİLGİ OLACAKTIR

Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Bahadır Kaleağası: "Bizi ileri götürecek olan şeyler bilgi, deneyim, veri ve yaratıcılıktır. Her zaman daha fazlasını öğrenmek için çaba göstermeliyiz."

TEK ROL MODELİ OLMAMALI

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, tecrübelerini aktarırken, “Tek bir rol modeli olmamalı, benim mottom her gün en iyisini yapabilmek. Sihirli dörtlüm ise; değişimi yönetebilmek, cesaret, takım oyunu, müşteri ve çalışan odaklılığı” dedi.

LİDER RUHLU OLUN

Manpower Group Genel Müdürü Feyza Narlı hikâyesini anlatırken,  “Adaptasyona uygun, öğrenilebilirlik yeteneği olan; sorgulayan, özgüvenli, iletişim becerileri yüksek ve lider ruhlu çalışanlar geleceğin yetenekleri olacak” dedi.

HER OYUNUMU İZLEYİP AĞLAYAN BİR ABLAM VAR

Oyuncu Didem Balçın, kendisinin de herkes gibi umutsuzluğa kapıldığı ve mutsuz olduğu zamanlar olduğunu anlatırken, “Sonunda oyuncu olmak istediğimi anladım. Ablam “sen oyuncu olamazsın, yapamazsın yapma bence” dedi senelerce. Şimdi her oyunumu izleyip, ağlayıp benden özür diliyor. Hayallerinizin peşini bırakmayın” dedi.

RİSK ALIN, CESARET EDİN

Solvoyo Operasyon ve Müşteri İlişkileri Genel Müdürü Nilüfer Durak, bütün kadınların cesaretli olması gerektiğini belirterek, “Ben hepinizi; riskleri almaya, harekete geçmek için ‘evet’ demeye davet ediyorum.” dedi.

EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜ OLAN HAYATTA DA ÖZGÜR

Avukat Altın Mimir, hayat yolculuğunda aklın ve vicdanının çok önemli bir rehber olduğunu önemle vurguladı: “Ekonomik bağımsızlık bir kadının özgürlük anahtarıdır. Tatmin edici ve yaratıcı bir işte çalışmak olmazsa olmazımız olmalı.  Bu hazzı yaşamak çok önemli. Bu hazzı da kimse tepside sunmayacak. Meraktan, sormaktan asla vazgeçmeyin."

ÇOK ÇALIŞTIM, YILMADIM, BAŞARDIM

Amadeus İK Yöneticisi Afet Gürlü, iş hayatına başlarken karşısına çıkan zorluklar karşısında nasıl direndiğini anlatarak, “Potansiyelini ortaya çıkarmak için; çaba, tutku, paratik ve deneyim gerekir” dedi.

ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Compocket Kurucusu İlayda Büyükdoğan: “2017 yılında üniversiteyi bıraktım ve şu an ki şirketim üzerine çalışmaya başladım. 2018 yılında Microsoft tarafından Teknolojinin Kadın Liderleri: Genç Teknoloji Yıldızı ödülüne layık görüldüm. 2019 yılında, üniversiteyi bırakan girişimcilere 100.000$ hibe veren Thiel Fellowship’e Türkiye’den seçilen ilk kişi oldum ve Silikon Vadisi’ne taşındım.  İşlerimiz çok iyi ve her geçen gün yeni bilgiler öğrenmenin ve dünyanın birçok yerinden müşterilere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.”

HERKESİN UNUTTUĞU YOLLARI TERCİH EDİN

Farplas Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter, yolculuğa çıkarken istenilen durakta durulabileceğini açıklarken, “Hedefinizin olması çok önemli. Her durakta mutlaka durun, dinlenin, öğrenin. Hem avınızı bulup hem de avınızı avlamalısınız. Herkesin unuttuğu yolları tercih edin ve size zarar veren insanları yolculuğunuzda geri bırakın, size bir şey katanları ise yolunuza dahil edin” dedi.

İŞ VE STAJ YAPMA İMKÂNI BULDULAR

TurkishWIN ile BinYaprak’ın yanı sıra üniversiteler, öğrenci kulüpleri ve şirketlerin paydaşı olduğu TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Zirvesi’nde bu sene de öğrenciler, kurum temsilcileriyle birebir görüşme, iş ve staj başvurusu yapma imkânı buldu. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)