BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkevi saldırganı için 5 yıl hapis talebi----

Türkevi saldırganı için 5 yıl hapis talebi

Türkevi saldırganı için 5 yıl hapis talebi
02 Temmuz 2023 - 15:10 www.finansgundem.com

New York'taki Türkevi'ne metal çubukla saldıran Akbıyık için 5 yıl hapis talebiyle dava açıldı


Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun heyacanı yaşandığı günlerde 21 Mayıs gecesi, elindeki metal çubukla New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi’ne saldıran Recep Akbıyık için beş yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Gizlilik kararı bulunan iddianamenin açıklanmasının ardından Akbıyık, Sulh Ceza Hakimi Sarah L. Cave’in karşısına çıkartıldı. Hakim, daha önce çıkartıldığı mahkemede serbest bırakılan Akbıyık’ın tutuklu yargılanmasına karar verdi.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Akbıyık, diplomatik statüsü olan binanın on penceresini, iki kapısını kırmak ve kendisini engellemeye çalışan iki Türk güvenlik görevlisine saldırmakla suçlandı.

New York Güney Bölgesi Savcısı Damian Williams, ABD Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Servisi Direktörü Carlos F. Matus ve New York Müdürü Keechant L. Sewell, saldırgan Akbıyık’la ilgili ortak bir açıklama yaptı.

Başsavcı Damian Williams, Akbıyık’ın ABD’nin korumasında olan diplomatik bir misyon binasına fütürsuzca saldırarak ciddi hasar verdiğini, iki güvenlik görevlisini de elindeki metal çubukla dövmeye kalktığını belirtti. Williams, ’ ABD'deki diplomatik statüdeki bina ya da çalışanlarına saldıran kişiler, yaptıkları bu eylemlerinden sorumlu tutularak cezalandırılır’’ diye konuştu.

Akbıyık, ilk olarak tutuklanmasının ardından bir süre hastanede tedavi görmüş daha sonra kendisi hakkında verildiği belirtilen hastane raporu doğrultusunda serbest bırakılmıştı. Belediye’nin sağladığı sığınma evinde kalan Akbıyık’ın her hafta adli makamlara imza vermesi şartı getirilmişti. İmza atmaya gitmeye

Akbıyık hakkında daha önce de bu sebeple yakalama kararı çıkarılmıştı.

Akbıyık, mahkeme sürecinde VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada da kendisinin hasta olduğunu ve tedavi görmek istediğini söylemişti. (VOA Türkçe)

New York'ta Türkevi'ne saldıran sanık için denetimli serbestlik kararı

 

Türkevi saldırganı hakim karşısına çıkacak

 

New York'taki Türkevi saldırıya uğradı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)