BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTurkcell karını açıkladı----

Turkcell karını açıkladı

Turkcell karını açıkladı
22 Ağustos 2013 - 20:15 www.finansgundem.com

Turkcell yılın ikinci çeyreğine ilişkin bilanço gerçekleşmelerini duyurdu

Turkcell yılın ikinci çeyreğinde 1.125.012.000 TL kar ilan etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde şirket 1,051,326,000 TL kar açıklamıştı. Buna göre şirket karını yüzde 7 oranında artırmış oldu.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Türkiye’nin gelirlerinin yıllık bazda %8 büyüdüğünü söyledi.
Ciliv yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Turkcell Grubu yılın ikinci çeyreğinde çift haneli büyümesini sürdürdü. Konsolide gelir yıllık bazda %11 artarak 2,9 milyar TL’ye, AVFÖK %12 artışla 869 milyon TL’ye, VFÖK %15 artışla 502 milyon TL’ye,
net kar ise %4 artarak 556 milyon TL’ye ulaştı.
Turkcell Türkiye’nin gelirleri yıllık bazda %8 büyüdü. Ses gelirlerimiz %4 büyürken, mobil genişbant gelirlerimiz %42 arttı. Türkiye’yi fiber genişbant ile tanıştıran ve yaklaşık 500 bin müşteriye ulaşan Turkcell Superonline geçen yıla göre %37 büyürken, AVFÖK marjını %26’ya yükseltti. Ukrayna operasyonumuz ise dolar bazında gelirlerini %12 artırdı ve %32 AVFÖK marjı ile yeni bir başarıya imza attı.
Turkcell olarak, her zaman olduğu gibi, stratejik önceliklerimiz  doğrultusunda müşterilerimize odaklanarak inovasyon ve operasyonel mükemmeliyet ile en eşsiz müşteri deneyimini sunmaya devam ediyoruz.
Mobilite, internet, akıllı cihaz ve uygulama alanlarındaki yüksek potansiyeli müşterilerimiz için çok daha fazla değere dönüştürebileceğimize inanıyor ve bu doğrultudaki yatırımlarımızı sürdürüyoruz.
2013 yılının ilk yarısında devam eden pazar payı odaklı rekabet, pazar dinamiklerinin sıklıkla değişken olmasına neden oldu.
İkinci çeyreğin başlarında, rekabet, her yöne yüksek dakikalar içeren agresif numara taşıma teklifleri sunmaya devam etti. Bu strateji sonucunda, şebeke dışı kullanımla birlikte artan ara bağlantı giderleri sektörde karlılığı baskı altında tutmaya devam etti. Mayıs ayında, yukarı yönlü fiyat hareketleri, bazı agresif tariflerin kapatılması ve paket olarak sunulan tarifelerde içeriklerin azaltılması gibi aksiyonlarla fiyatlarda iyileşme gözlendi. Ancak bu, fiyatlardaki dalgalanma ve rakiplerin pazar payı odağı dikkate alındığında henüz pazar geneline yayılan bir trende dönüşmemiştir.
Bu ortamda Turkcell Türkiye olarak eşsiz müşteri deneyimi yaşatma ve değer yaratma hedeflerimizle inovasyona ve operasyonel mükemmelliğe olan odağımızı sürdürdük. Değer odağımız kapsamında faturalı abone bazımız çeyreksel bazda 293 bin, yıllık bazda 1,2 milyon artarak 13,8 milyon aboneye ulaştı. (Faturalı aboneler toplam abone bazımızın %40’ını oluşturmaktadır). Bu yaklaşımımız sonucunda faturalı abonelerin gelirlerimize katkısı yıllık bazda 2 puan artarak %67’ye yükseldi. Öte yandan, toplam abone sayımız ön ödemeli abone kayıpları sonucunda 191 bin azalarak 34,7 milyon olarak gerçekleşti.
Akıllı telefon tarafında, Turkcell geniş akıllı telefon portföyü ve teklif çeşitliliğiyle pazardaki liderliğini sürdürdü. Şebekemizde yer alan akıllı telefon sayısı ikinci çeyrekte 620 bin artarak (ilk yarıyıl itibarıyla 1,325 bin artış) 7,6 milyona yükseldi ve akıllı telefon penetrasyonu %24 seviyesine ulaştı. İkinci çeyrekte akıllı telefon satışları, TL’nin ABD Doları ve Euro karşısındaki değer kaybı sonucunda fiyat artışlarından kaynaklı yılın ilk çeyreğine göre yavaşladı.
İlk çeyrek sonuç açıklamamızda belirttiğimiz üzere, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (“BTK”) Mart ve Nisan aylarında aldığı Kurul kararları ile 1 Temmuz 2013’ten itibaren geçerli olmak üzere şebeke içi ses tarifelerimiz için asgari fiyatı 0,0535 TL/dk’ya (önceki: 0,0313 TL/dk) yükseltirken, şebeke içi SMS asgari fiyat seviyesini 0,0073 TL/SMS olarak belirledi ve tüm operatörler için SMS sonlandırma ücretlerini düşürdü. (Turkcell için SMS sonlandırma ücretini 0,0170 TL/SMS seviyesinden 0,0043 TL/SMS seviyesine çekti).
Bu kararların yürürlüğe girmesinden önce, BTK 24 Haziran’da tüm operatörler için ses çağrı sonlandırma ücretlerini %20 oranında düşürdüğünü duyurdu. Bu kapsamda, şebeke içi ses tarifelerimiz için asgari fiyat 0,0428 TL/dk seviyesine geriledi."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)