BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurkcell abonelerine ‘oyun’ şoku----

Turkcell abonelerine ‘oyun’ şoku

Turkcell abonelerine ‘oyun’ şoku
09 Ocak 2024 - 09:27 www.finansgundem.com

Turkcell-Superonline kullanıcılarının bilgisi dahilinde olmadan Game+ Premium (Oyun) Paketi'ni birçok kullanıcının faturasına yansıttı. Firmanın müşteri hizmetlerinden yapılan açıklamada ise arayan bayinin satış oyunu olabileceği belirtiliyor.

Önde gelen internet hizmet sağlayıcılarından Turkcell-Superonline kullanıcıları şikayet siteleri üzerinden faturalarına kullanmadıkları hizmetlerin yansıtıldığını belirten mesajlar yayınladı.

Superonline'ın bulut tabanlı olarak sunduğu oyun stream hizmeti olan Game+ aboneliğini kullanıcılara onların haberi olmadan abone yaptığı ve faturalarına yansıttığı iddiaları gündeme geldi.

Doğrudan bulut üzerinden gerçek zamanlı oyun deneyimi sunan bu hizmet için bazı Turkcell-Superonline kullanıcıların faturalarına kendilerine bilgi verilmeksizin, 120 TL ila 190 TL arasında fiyatlar yansıtıldığı vurgulandı. Habertürk'ten Cem Özenen'in haberine göre, durumdan şikayetçi olan kullanıcılar sosyal medya hesapları üzerinden ve şikayet sitelerinden Superonline'a yazarak şikayette bulundular.

Firmanın site üzerinde yaptığı açıklama ise,

"Değerli Müşterimiz, Müşteri hizmetlerimize ilettiğiniz talebinizi takip ediyoruz. Sonuçlandığında ekiplerimiz tarafından bilgi verilecektir. Her türlü bilgi ve yardım talebiniz için Turkcell uygulamasını kullanabilirsiniz" şeklinde oldu.

"Ücret iadesi yapılacak"

Sosyal medyada gündem olan konu ve haberler sonrasında Turkcell Superonline tarafından yeni bir açıklama daha yapıldı.

Firmanın şikayet sitesi üzerinden kullanıcılara duyurduğu açıklamada, "Bazı Turkcell Superonline abonelerinin bilgileri dışında faturalarına ‘Game+ Premium Paket’ bedeli yansıtıldığı yönündeki şikâyetler Şirketimizin ilgili birimleri tarafından ivedilikle değerlendirmeye alınarak incelenmiştir. Bazı bayilerde yapılan işlemler kaynaklı şikayetlerin, ücret iade yoluyla en kısa sürede giderileceğini ve ileride benzer sorun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını bilginize sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Bayiler satış kotalarını doldurmak için oyuna getirdi

Bir kullanıcının telefon ile şirketi arayarak bu hizmetleri iptal etme isteği üzerine müşteri hizmetlerinden verilen yanıt ise bu hizmetin bir cayma bedeli olduğu ve bunun yansıtılması gerektiği yönünde oldu. Ancak telefon kayıtları esnasında kendisine arayan bayi tarafından bu hizmetin ücretlendirileceği belirtilmemiş ise, bu bedelin bayiye yansıtılacağı ve kayıtların incelenmesi için 24 saat süre istendiği de bildirildi. Yani Superonline, bu durumun kullanıcıları arayan bayilerin satış kotalarını doldurmak için oyuna getirerek yapmış olabileceğini kabul etti.

Turkcell'de yönetim krizi

 

Tepkilere neden olmuştu... Turkcell, o paylaşımı sildi

 

Turkcell Belarus iştiraki BeST'te tek hissedar oldu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M.gülok09 Ocak 2024 09:52

    Ahlaksızlar dünyayı kazanıyorlar hala alavere dalavere peşindeler asla dürüst değiller yaratıcının yarattığı lanetli kötülük dolu üreyen insanlar