BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk turizminde yeni bir dönem başlatan tesis satılıyor----

Türk turizminde yeni bir dönem başlatan tesis satılıyor

Türk turizminde yeni bir dönem başlatan tesis satılıyor
12 Şubat 2021 - 08:55 www.finansgundem.com

1967’den 2005’e kadar Türkiye turizminde Club Med olarak tanınan Foça Tatil Köyü yeniden ihaleye çıkıyor.

Türkiye turizmine ‘tatil köyü’ formatını kazandıran ve Club Med olarak bilinen Foça Tatil Köyü, yeniden ihaleye çıkıyor. 49 yıl süreyle ‘işletme hakkı verilmesi’ yöntemiyle özelleştirilecek tatil köyü için son teklif verme tarihi 20 Nisan olarak belirlendi. 1967’de açılan tesis 2005’te kapanmıştı. Turizmciler, ilk günden ciddi taleplerin geldiğini; tatil köyünün çok iyi bir dönüş yapabileceğini ifade ediyor. Milliyet’in haberin göre, Club Med’in 300 dönümlük arazisinde 800 yatak kapasitesi vardı. Mülkiyeti Emekli Sandığı’na ait alan, 2005’te Maliye hazinesine aktarılmıştı. Turizm tesisi için 2006’daki ilk ihale iptal edilirken, 2010’daki ihaleye ise kimse katılmadı. 2018’deki ihale de sonuçlandıktan sonra iptal edildi. 2018’de ihaleyi kazanan firmanın verdiği teklif 44 milyon liranın üzerindeydi.

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan ihale ilanıyla iki büyük yatırımcının ciddi ilgilerini ilettiklerini belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, bölgenin denize sıfır konumu ve eşsiz doğasııyla turistlerin büyük ilgisini çekeceğini söyledi. Önceki ihalelerin ‘yılan hikayesine’ döndüğünü kaydeden İşler, bu ihalenin bölgenin yeniden dünya turizmine kazandırılması için büyük bir adım olacağını dile getirdi.

İşler, “Hak etmediği şekilde bunca yıl atıl kalan Foça Tatil Köyü’nün, çok iyi bir dönüş yaparak turizme kazandırılacağına inanıyoruz” dedi.

İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle ‘pazarlık’ usulü ile gerçekleştirilecek. İhale, pazarlık görüşmelerine devam eden teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma ile sonuçlandırılacak. Teklifler Türk Lirası cinsinden verilecek ve ihale bedeli peşin veya vadeli olarak ödenebilecek. Vadeli ödemelerde; ihale bedelinin asgari yüzde 30’u peşin, vadeye bırakılan tutarı ise 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 ayda ödenebilecek. İhale bedelinin vadeye bağlanan tutarına yıllık yüzde 15 oranında basit faiz (vade farkı) uygulanacak.

İngilizler tatil hazırlığına başladı

 

Lüks tatil bedavaya sunuluyordu! Çöplük oldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)