BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Prof. Dr. Çetin atandı----

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Prof. Dr. Çetin atandı

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Prof. Dr. Çetin atandı
23 Temmuz 2020 - 02:43 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Yaramış'ın istifasıyla boşalan Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Prof. Dr. Birol Çetin'i atadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı'na Prof. Dr. Birol Çetin'in atanmasıyla ilgili kararı imzaladı. Çetin'in atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı şöyle:

"Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na 11/10/2011 tarihli ve 664 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 24'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince Prof. Dr. Birol Çetin atanmıştır."

Birol Çetin kimdir?

Ekonomi tarihçisi. 1965, Sivas doğumlu. İlkokulu Sivas’ta, liseyi Tekirdağ’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi İktisat Bölümünde lisans (1986), İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk İktisat Tarihi Anabilim Dalında yüksek lisans (1992) çalışmasını tamamladı. Aynı bilim dalında “Osmanlı İmparatorluğu’nda Barut Sanayi 1700-1900” adlı doktora tezi ile doktor unvanını (1997) aldı. Kurucu üyeliğini yaptığı Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İktisat ve Enformatik bölümlerinin başkanlığını yaptı. Osmanlı İmparatorluğu’nda Barut Sanayi 1700-1900 (2001) adlı bir araştırma kitabı var. 

Çetin, halen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor. 

FETÖ açıklaması istifa getirmişti

Geçen nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türk Tarih Kurumu Başkanı olarak atanan Ahmet Yaramış, 14 Temmuz'da yaptığı açıklamaya gelen tepkilerin ardından dün istifa etti. 

TTK'dan yapılan açıklamada "14 Temmuz 2020 tarihinde ’15 Temmuz’u Anlamak’ konulu toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle kamuoyundan özür dileyen Prof. Dr. Ahmet Yaramış Türk Tarih Kurumu Başkanlığ’ından istifa etmiştir” denildi.

Tepki çeken sözler

Yaramış Afyon Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada 15 Temmuz ile ilgili "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor. Tarihte biliyorsunuz birçok darbe girişimi oldu. Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor" şeklinde ifadeler kullanmış ve açıklamaları büyük infial uyandırmıştı. 

Gelen tepkiler sonrasında bir açıklama daha yapan Yaramış, Erdoğan isterse istifa edebileceğini belirtmişti. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yahşi23 Temmuz 2020 23:39

    bu atanan şahsiyetin soy ağacına gidin kesin osmanlı devşirmesi çıkar kalıbımı basarım. hayatta bu tür kurumların başına türk oğlu türk atamaz bunlar