BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk şirketlerden Tataristan'a yatırım----

Türk şirketlerden Tataristan'a yatırım

Türk şirketlerden Tataristan'a yatırım
15 Mayıs 2018 - 08:40 www.finansgundem.com

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Türk şirketlerin ülkesine 2 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini söyledi

"Türk şirketleri Tataristan'a toplam 2 milyar dolardan fazla yatırımda bulundu." Bu açıklama Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'dan geldi. Rusya'da da faaliyet gösteren Türk şirketi IC Holding yetkilileri ile bir araya gelen Minnihanov, Tataristan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin yüzde 40 artış gösterdiğini, iki taraf arasında başta enerji, petrokimya, makine imalat, otomobil üretimi, IT, inşaat, tarım, gıda, turizm, sağlık sisteminin modernizasyonu gibi alanlarda işbirliği yapıldığını söyledi.

Tataristan'ıı Rusya pazarına girmek isteyen yatırımcılar için "poligon" olarak nitelendiren Tatar devlet adamı, Tataristan'a yatrım yapan Türk işadamlarına teşekkürlerini sundu.

Minnihanov daha önce yaptığı açıklamada ise, Tataristan'ın Türkiye'den gelen yatırımcılara her türlü desteği sağlamaya hazır olduğu söylemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)