BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk şirketiyle askeri araç üretmişti: Malezya’yı sarsan soruşturma----

Türk şirketiyle askeri araç üretmişti: Malezya’yı sarsan soruşturma

Türk şirketiyle askeri araç üretmişti: Malezya’yı sarsan soruşturma
13 Mayıs 2019 - 23:46 www.finansgundem.com

DRB-HICOM Bhd hakkında Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (MACC) soruştma açtı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Savunma sanayisinde yaptığı çeşitli işbirlikleri ve satın almalarıyla öne çıkan Malezya, önemli bir soruşturma ile çalkalanıyor. Ülkenin önde gelen teknoloji şirketlerinden DRB-HICOM Bhd hakkında Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (MACC) soruştma açtı. 17 milyon Malezya ringitt’i yani yaklaşık 25 milyon liralık bir savunma anlaşmasında yöneticilerin rüşvet aldığı iddia edildi. Malezya’daki Putrajaya kenti savcısı DRB-HICOM Bhd adlı şirketin CEO’su ve CFO’sunu göz altına alındığını ve sorguya çekildiğini açıkladı. Soruşturmanın 2014 ve 2017 yıllarında alınan ekipman ve araçlarla ilgili olduğu belirtildi. Malezya basınında DRB-HICOM Bhd’nin Türk şirketi FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. ile birlikte proje geliştirdiği de vurgulandı. Ancak Malezya basını, soruşturmanın Türk şirketi kapsayıp kapsamadığı hakkında ise bilgi vermedi.

FNSS İLE ZIRHLI ARAÇ İŞBİRLİĞİ YAPTI

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. ile Malezyalı iş ortağı DRB firması arasında 2011 yılında bir anlaşma imzalanmıştı. 8x8 Tekerlekli Zırhlı Araç (AV-8) Projesinde 12 adetlik ilk parti araçlar, 6 Aralık 2014 tarihinde Malezya’nın Pekan şehrinde Malezya Başbakanı Dato' Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak, Kara Kuvvetleri Komutanı General Datuk Raja Mohamed Affandi bin Raja Mohamed Noor, diğer üst düzey komutanlar ve projede yer alan firma temsilcilerinin katıldığı bir törenle teslim edilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)