BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk şirketinden 70 milyon euro'luk yatırım----

Türk şirketinden 70 milyon euro'luk yatırım

Türk şirketinden 70 milyon euro'luk yatırım
16 Kasım 2020 - 15:35 www.finansgundem.com

Çamsan Ordu, ahşap ürün MDF üretimini ikiye, ihracatını üçe katlayacak olan MDF Üretim Tesisini, 2021 başlarında açıyor.

MDF üreticisi Çamsan Ordu, 100 kişilik ek istihdam ile, 2021’in ilk çeyreğinde 70 milyon euro'luk yatırımı olan MDF Üretim Tesisini açıyor. Altınordu Kökenli’deki MDF3 tesisinin, şirketin üretim kapasitesini iki buçuk kat, ihracat kapasitesini ise üç kat daha artıracağını söyleyen Çamsan Ordu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz şöyle konuştu:

"Ülkemizdeki refah seviyesinin ve ekonomik büyümenin üretim ve ihracat ile gerçekleşebileceğine inanıyoruz. 2018’in ikinci yarısına baktığımızda neredeyse tüm sektörlerde ciddi bir dalgalanma gördük. Bu dalgalanmalar sonucu şirketler yatırımlarını ya ertelendi ya da iptal etti. Çamsan Ordu olarak biz de ciddi değerlendirmeler yaptık ve ülkemize olan inancımız ile son iki yılda planladığımız yatırımımıza devam etme kararı aldık. Alman Dieffenbacher firmasıyla anlaşmaya vararak, toplam 70 milyon euro tutarındaki yeni MDF tesisimize hız verdik. Bu yeni yatırımımız ile ürün çeşitliliğimizi artırmayı ve çevreye duyarlı, son teknoloji ile donatılmış yeni bir MDF üretim tesisini ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz.

AĞAÇ PANEL MARKETİNİN BÜYÜKLÜĞÜ 2026 YILINDA 230 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK

Ağaç panel marketinin büyüklüğü 2020 yılında 154 milyar dolar iken bu rakam 2026 yılında 230 milyar dolara çıkacak. Sektör özellikle Asya'da çok hızlı büyüme gösteriyor, Kuzey Amerika ve Avrupa'da da yine MDF'ye olan talebin hızla arttığını güncel raporlardan takip ediyoruz. Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz bu yatırımımız ile globalde de pazar payımızı büyüteceğiz."

Döviz 48 ilde TL'yi geçti

Yabancı yatırımcılar için güvenli liman: Türkiye

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)