BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk rüyasına inandık----

Türk rüyasına inandık

Türk rüyasına inandık
19 Temmuz 2013 - 08:22 www.finansgundem.com

Odeabank kısa zamanda önemli mesafe katetti

Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya “Yüksek reel faiz döneminde değil, faizlerin düştüğü dönemde bankacılığa başladık. Hormonlu değil, gerçek bankacılık için buradayız” dedi.
Vatan Gazetesi'nden Ufuk Şanlı'nın haberine göre, Türk bankacılık sektörünün genç oyuncusu Odeabank, Kasım 2012’de başladığı bankacılık serüveninde kısa zamanda önemli mesafe katetti. Lübnanlı Bank Audi Grubu’nun Türkiye’deki iştiraki olan banka 8 ay gibi kısa bir sürede 11 milyar lira aktif büyüklüğe ulaştı ve bankacılık liginde orta sıralara yerleşti. Banka kasasında bulunan 8.3 milyar liralık mevduatın yüzde 77’sini kredi olarak kullandırırken, bireysel dahil tüm alanlarda saldırgan bir büyüme stratejisi izliyor. Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, “Mevduat bankaları arasında 14. sıradayız. Hedefimiz daha üst sıralara tırmanmak” diyerek iddialarını ortaya koyuyor.
Keşke erken başlasaydık
Özkaya, Kasım 2012’de resmen hizmet vermeye başladıklarını hatırlattı ve ekledi: “Bir bankacı olarak daha önce başlamayı isterdim. Ocak- Şubat aylarında başlayabilseydik, daha yüksek faizlerle kredi kullandırır ve bunların semeresini toplardık. Düşük yurtiçi ve yurtdışı fonlama maliyetlerinden de yararlanamadık. Ancak buna rağmen kısa zamanda çok önemli bir pazar payına ulaştık.”
Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, “Biz 1990’ların ve 2000’lerin yüksek reel faizlerine yetişemedik. Birçok banka o dönemde yüzde 25’lere kadar çıkan reel faizlerden ciddi sermaye birikimi elde etti. Bugün onun nimetlerinden istifade ediyor. Biz ise reel faizlerin yüzde 1’lerde seyrettiği bir dönemde başladık. Bu yüzden bizim bankamız ‘0’ hormonlu yani tamamen organik bir banka” diye konuştu.
Türk rüyasına inandık
Türk bankacılık sektöründe uzun yıllar boyunca yeni lisans verilmediğini hatırlatan Özkaya, şunları söyledi: “Türkiye’de sıfırdan Banka kurma konusunda bir tedirginlik vardı. Biz 8 aylık süreçte bunun mümkün olduğunu herkese gösterdik. Yeni banka girişleri açısından bir kilometre taşı olduk ve yeni banka girişlerine de ilham verdik. Türk rüyasına herkesi inandırdık.”
Lübnanlı Audi 1 milyar lira getirdi
Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Lübnanlı Audi Grubu’nun bugüne kadar 1 milyar 50 milyon lira sermaye koyduğuna işaret ederek şunları söyledi: “Ortaklarımız son olarak 30 Haziran’da bankaya 300 milyon dolar sermaye koydu. Son 8 ayda aktardıkları toplam tutar ise 1 milyar 50 milyon liraya ulaştı. Bu rakam Türkiye’nin geleceğine duyulan inancın bir göstergesidir. Bankamızın kısa zamanda sergilediği yüksek performans bu güvenin pekişmesini sağladı.”
Faizlerde artış kaçınılmaz
Özkaya, negatif reel faiz döneminin çok uzun sürmediğine işaret ederek şunları söyledi: “Faizlerin makul bir seviyede olması gerekir. Bu yıl enflasyonun yüzde 7 civarında olması bekleniyor, Hazine’nin gösterge faizi ise 9 seviyesinde. Ben 1.5 -2 puanlık bir reel faizin herkesi tatmin edeceğini düşünüyorum. Daha azı dış finansman ve sermaye akışı açısından sorun teşkil edebilir. Merkez Bankası’nın 100 puan baz ile başlayıp zaman içinde artırabilir diye düşünüyorum.”
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)