BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk-Rus Anayasa Mahkemesi'nden güçlü işbirliği----

Türk-Rus Anayasa Mahkemesi'nden güçlü işbirliği

Türk-Rus Anayasa Mahkemesi'nden güçlü işbirliği
03 Nisan 2018 - 09:13 www.finansgundem.com

4 Nisan'da gerçekleştirilecek olan kritik liderler zirvesi öncesi Türkiye ve Rusya Anayasa Mahkemesi arasında işbirliğini güçlendirecek önemli bir mutabakat imzalandı

Anayasa Mahkemesi ile Rusya Anayasa Mahkemesi arasında, anayasa yargısı alanında hukuki materyallerin değişimi yanında, ortak konferans ve seminerler ile iş birliğinin geliştirilmesi ve güçlendirmesi amacıyla “İkili İş Birliği Mutabakat Zaptı” imzalandı.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu anayasa mahkemeleri arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Rusya Federasyonu Anayasa Mahkemesinin daveti üzerine 30 Mart 2018’de, Petersburg şehrinde toplantı yapıldı.

Toplantıya, Türkiye’yi temsilen Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, üyeler Hasan Tahsin Gökcan ve Yusuf Şevki Hakyemez ile Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Çelik katıldı.

Asya Anayasa Mahkemeleri Birliği (AAMB) üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi ve Rusya Federasyonu Anayasa Mahkemesinin, AAMB’deki ilişkilerini daha da artırmak ve her iki ülkenin hukuk alanındaki iş birliğini geliştirmek amacına yönelik toplantısının ardından, iki mahkeme arasında “İkili İş Birliği Mutabakat Zaptı” imzalandı.

Her iki ülkenin anayasa yargısı alanında etkileşim, iş birliği ve tecrübe paylaşımı için çerçevenin oluşturulduğu mutabakat zaptı ile ulusal mevzuatlara uygun olarak, anayasa yargısı alanında hukuki materyallerin değişimi yanında, ortak konferans ve seminerler ile iş birliğinin geliştirilmesi ve güçlendirmesi hedefleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)