BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Türk otelleri Rusya pazarı için yüzde 10-15 fiyat indiriyor----

Türk otelleri Rusya pazarı için yüzde 10-15 fiyat indiriyor

 Türk otelleri Rusya pazarı için yüzde 10-15 fiyat indiriyor
17 Temmuz 2019 - 09:16 www.finansgundem.com

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR'dan dün gece yapılan açıklamada, doluluk oranlarının düşmesi nedeniyle Türkiye'deki otellerin Rus tur operatörleri için verdikleri fiyatları yüzde 10-15'e düşürdükleri bildirildi.

ATOR açıklamasında, "Türkiye destinasyonlarında temmuz va ağustos ayı özel fiyat tekliflerinde hissedilir derecede bir artış var. İndirim yüzde 10-15'i buluyor. Bu sezon fiyatları sert şekilde arttıran oteller müşteri kaçırdı. Rusya pazarında 'son dakika' rezervasyonlarında artış var" denildi.

ATOR verilerine göre bu yaz Türk otellerinde doluluk oranı yüzde 70-90 arası değişiyor. Geçen yılki başarılı sezonun ardından fiyatların arttırılmasının doluluk oranının düşmesinde etkili olduğu savunuldu. Bu yüzden bazı otellerin Rusya'daki tur operatörlerine indirim teklif ederek son dakika rezervasyonları ile doluluk oranını arttırmaya çalıştıkları iddia edildi. 

Bu yıl yaşanan fiyat artışına rağmen Türkiye'nşn pazarda açık ara lider olduğu, tur paketlerinin satışında yüzde 44 paya ulaştığı bildirildi. (Türkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)