BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk-Mısır ticari ilişkilerinde 15 milyar dolarlık yeni sayfa----

Türk-Mısır ticari ilişkilerinde 15 milyar dolarlık yeni sayfa

Türk-Mısır ticari ilişkilerinde 15 milyar dolarlık yeni sayfa
01 Ağustos 2023 - 16:09 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Bolat, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Saleh ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Mısır ile karşılıklı ticaretimizi 5 yıl içinde 15 milyar dolara ulaştırmayı kararlaştırdık" dedi.

Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Sayın Ahmed Samir Saleh, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Ziyaret, ticaret bakanları düzeyinde 10 yıl sonra gerçekleşen ilk ziyaret oldu.

Bakan Bolat, Mısırlı mevkidaşı Saleh ile yaptığı görüşme sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bolat, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Sayın Ahmet Samir Saleh ile bir araya gelerek ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri değerlendirdik, ekonomik ilişkilerimizde yeni bir yol haritası belirledik.

Mısır ile karşılıklı ticaretimizi 5 yıl içinde 15 Milyar dolara ulaştırmayı, Serbest Ticaret Anlaşmamızı geliştirmek için Ortak Komite Toplantımızı gerçekleştirmeyi, yatırımlar ve müteahhitlik hizmetlerindeki işbirliğimizi geliştirmeyi, yerel paralarda ticaret imkanlarını araştırmayı kararlaştırdık.

Bu toplantıda aldığımız kararları takip etmek üzere, Yüksek Düzeyli Ticari İstişare Mekanizması çerçevesinde kısa süre içinde Kahire’de bir araya geleceğiz.

Konuğum Bakanla birlikte, ayrıca Türkiye ile Mısır’dan iş dünyası kuruluşlarının başkanlarının katılım sağladıkları çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Mısır ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik özel sektör görüş ve değerlendirmelerini dinledik."

Türkiye ve Mısır'ın karşılıklı büyükelçi ataması tamamlandı

 

15 milyar $’lık anahtar: 'Mısır' iş dünyasında heyecan yarattı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)