BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk malları İsrail'den geçiyor----

Türk malları İsrail'den geçiyor

Türk malları İsrail'den geçiyor
29 Ağustos 2013 - 07:38 www.finansgundem.com

Suriye'deki karışıklık nedeniyle Türkiye ticaret rotasını İsrail'e kaydırdı

Financial Times gazetesi, Suriye'deki savaş yüzünden Ürdün'e gidecek Türk mallarının artık Suriye değil, İsrail üzerinden taşındığını yazıyor.
Haberi İsrail-Suriye sınırındaki Beyt Şhe'an'dan gönderen John Reed, bu güzergâhın siyasi gelişmeler sonucu stratejik ve ticari önem kazandığına dikkat çekiyor.
Buna göre geçen sene Kasım ayından beri açık olan güzergâhı kullanan, yani İskenderun'dan kalkan feribotlarla Hayfa limanına varan Türk tırlarının sayısı 2 bini buluyor. Tırlar buradan karayoluyla Ürdün'e ve diğer ülkelere geçiyor.
Gazete, İsrailli yetkililerin geçmişte bu güzergâhı Türk kamyonlarının kullanması konusunda sessiz kaldığını ama son zamanlarda bunun "Orta Doğu'ya mal ulaştırmak için güvenli bir rota" olarak reklamını bile yaptığını okuyucularıyla paylaşıyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Orta Doğu ekonomik ilişkilerinden
sorumlu yetkilisi Yael Ravia-Zadok "İsrail koridoru, ticari malların bölgesel nakliyatında en ucuz, en çabuk ve en güvenli güzergâh. İhtiyaç olunca bölgesel oyuncuların bir çözüm bulmak için İsrail ile işbirliği yaptığına iyi bir örnek" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)