BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk Lirası, ABD Doları karşısında değer kaybedecek----

Türk Lirası, ABD Doları karşısında değer kaybedecek

Türk Lirası, ABD Doları karşısında değer kaybedecek
17 Ocak 2020 - 14:01 www.finansgundem.com

Rabobank'a göre Türk Lirası, faiz indirimleri ile birlikte ABD Doları karşısında değer kaybedecek

TCMB'nin para politikasını gevşetmeye devam ettiğine ve global konominin zayıfladığına işaret eden Rabobank, Türk Lirası'nın 2020'de ABD Doları karşısında hali hazırdaki 5,87 seviyesinden 6,0'ın üzerine gerileyeceğini öngördüklerini bildirdi.

Türkiye'de para politikasının, Ülke'nin ekonomik temel göstergelerini güçlendirecek ve global ekonomi kötüleştiğinde liraya yalıtım tabakası sağlayacak yapısal reformlarla birlikte yapılmadığına işaret eden Rabobank analisti Piotr Matys, "Eğer yapısal konular uygun şekilde düzeltilmez ise daha düşük faiz, daha kırılgan lira anlamına gelebilir" diye konuştu.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sevgi22 Ocak 2020 01:35

    Faiz artınca enflasyon artar, enflasyonun artması da üretim maliyetleri ve işçi maliyetlerini artırırır. Düşerse de üretim istihdam ve ihracat artar. Üretilecek malda hammaddeyi de biz üretebiliyorsak pek ala dolar yükselirse neden bizi etkilesin. Sonuçta düşük veya yüksekse enfasyona göre işçinin enaz asgari ücreti var, o garanti. Kapasite artırıp istihdam arttırıp ucuza imal ettiği işten yüksek karlılık elde edecekse de etsin ki işletmelerin amacı bu, devlette kazanır bu durumda

  • herhangıbırı21 Ocak 2020 03:14

    bakın arkadaslar  doların artması ıhracaatı artırır evet cunku dolar artınca sen işçini daha az parayla çalıştırırsın ve  malı ucuza üretmiş olursun. zengin daha da zenginleşirken milletin alım gücü düşer ve fakirleşiriz. günümüzdeki gibi. aranızda ihracat yapan varsa sevinsin ama geriye kalan yüzde 99 fakirleşmeye devam edecek.

  • Muhittin18 Ocak 2020 17:10

    Cümleten Selamün aleyküm. Ya arkadaşlar bize ne ya dolar çıkarmış. Çıkarsa da inşa Allah bizim ihracaat artar yav . Amerika tutuşur kendi ihracaatları azalır. Çin ha bire dolar ı yükseltiyor. İhracaatını artırıyor.

  • Zafer MERCAN17 Ocak 2020 22:03

    Türkiye 2019 yılında 180 milyar dolar ihracaat 45 milyar dolar turizm geliri var.İhracaattın ithalata karşılama oranı  yüzde 85 lere vardı Turizm gelirinide eklersen açık kapanmış sayılır.Bu durumda Döviz in yükselme ihtimali yoktur.

  • Kahin18 Ocak 2020 12:44

    Sen ne kadar zekisin yahu peki neden 3,75 ten 7,5 liraya çıktı onuda söylermisin