BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk liderleri Obama dinletmiş----

Türk liderleri Obama dinletmiş

Türk liderleri Obama dinletmiş
01 Nisan 2014 - 08:02 www.finansgundem.com

Dinleme skandallarına bir yenisi daha eklendi. ABD Başkanı Obama, Türk liderlerin iletişim bilgilerini kontrol etmiş

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) Türk liderlerin iletişimlerini, “en yüksek ikinci grupta” yürütülen faaliyetler içinde dinlediği öne sürüldü.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA), Beyaz Saray’ın talimatları doğrultusunda Türk liderleri de dinlediği iddia edildi. Der Spiegel dergisi muhabirleri Marcel Rosenbach ve Holger Stark tarafından kaleme alınan ve Almanya’da dün yayımlanan “Der NSA Komplex” adlı kitapta yer alan iddiaya göre, NSA’in hakkında en yoğun istihbarat faaliyeti yürüttüğü ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

NSA’in eski çalışanı Edward Snowden’ın sızdırdığı gizli belgelerin ayrıntılarına yer verilen kitapta, Türk siyasi liderlerinin iletişimlerinin, NSA’in “en yüksek ikinci grupta” yürütülen istihbarat faaliyetleri kapsamında dinlendiği vurgulanıyor. Bu düzeyde yapılan dinlemeler, “ABD Başkanı’nın çok yüksek istihbarat öncelikleri” olarak nitelendiriliyor. Dinlemelerde Türkiye’yle aynı kategori de yer alan diğer ülke de İsrail. NSA’in en yoğun hedef aldığı ülkeler ise İran, Rusya, Çin ve Pakistan olarak sıralanıyor.

NSA’in yürüttüğü dinleme faaliyetleri, 32 farklı alana yoğunlaşıyor. Bu alanlar arasında “liderlerin niyetleri”, “dış politika hedefleri”, “uluslararası ticaret”, “ekonomik istikrar”, “askeri ve sivil altyapı” ve “terörizm” gibi başlıklar bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)