BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk Kızılayı'ndan yardım----

Türk Kızılayı'ndan yardım

Türk Kızılayı'ndan yardım
21 Mayıs 2014 - 16:45 www.finansgundem.com

3 bin 250 battaniye, 432 mutfak seti ve 85 bin kum torbasından oluşan yardımları taşıyan tırın selden etkilenen Bosna Hersek'e gönderildi

Türk Kızılayı, 3 bin 250 battaniye, 432 mutfak seti ve 85 bin kum torbasından oluşan yardımları taşıyan tırın selden etkilenen Bosna Hersek'e gönderildiğini, yeni yardımların da yolda olduğunu bildirdi.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, sel felaketinin hemen ardından harekete geçen Türk Kızılayının bölgeye yardım malzemeleriyle ekip de gönderdiği ifade edildi.
Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi İsmail Hakkı Turunç ve Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek'in çalışmaları yerinde yönetmek üzere Bosna Hersek'e gittiği belirtilen açıklamada, Türk Kızılayı ekibinin, daha sonra Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı bünyesinde oluşturulan kriz merkezini ziyaret ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Bosna Hersek Güvenlik Bakan Yardımcısı Samir Agic'in, afet bölgesinde başta su, gıda ve hijyen malzemeleri olmak üzere her türlü yardıma ihtiyaç duyulduğunu söylediği bildirildi.

Türk Kızılayı Uluslararası Afetler Müdürlüğünün 3 bin 250 battaniye, 432 aile mutfak seti ile 85 bin kum torbasından oluşan yardım tırını sel bölgesine gönderdiği vurgulanan açıklamada, yetkililerden alınan bilgiler üzerine tırın, selden en çok etkilenen Brcko'ya ulaştırılmasının planlandığı, bölgeye ulaştırılan yardım malzemelerinin Türk Kızılayı temsilcilerince ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı ifade edildi.

Ayrıca 75 hijyen seti, 20 bin 618 çocuk bezi ve muhtelif hijyen malzemesi, 216 aile mutfak seti ve 375 battaniyeden oluşan yardımın sevke hazır hale getirilerek, yola çıkarıldığına işaret edilen açıklamada, bölgede ortaya çıkabilecek acil insani ihtiyaçların karşılanabilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

AFAD, Sırbistan'da

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada ise Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay'ın, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Bisera Buhic ile görüşmesinde, bin duvar kurutma makinesine ihtiyaç olduğunun belirtildiği kaydedildi.

AFAD'ın Sırbistan'daki heyetinin derhal girişimlerde bulunarak bölgeden temin edebildiği 400 makine için anlaşma sağladığı ifade edilen açıklamada, "7 makine de hibe yoluyla sağlandı. Yeterli kaynak sağlanması durumunda adet bine tamamlanacak" bilgisi verildi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)