BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk işadamı Erbil'de tutuklandı!----

Türk işadamı Erbil'de tutuklandı!

Türk işadamı Erbil'de tutuklandı!
08 Mart 2015 - 09:44 www.finansgundem.com

Irak’ın yeniden inşaası konusunda çalışmalar yapan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Irak Temsilcisi tutuklandı

Savaş sonrası Irak’ın yeniden inşaası konusunda çalışmalar yapan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Irak Temsilcisi Şahin Şimşek, Iraklı ortaklarıyla yaptığı 32 milyon dolarlık inşaat nedeniyle Erbil’de tutuklandı.
O Türk'ün başına gelmeyen kalmadı
Şimşek’in dava nedeniyle tedirgin olduğu Irak’a gitmek istemediğini belirten ailesi “18 Şubat’ta Ankara’ya gelen Neçirvan Barzani’yle görüştüğünde ‘Gidebilirsin bir şey olmaz’ dendiği için 1 Mart’ta Erbil’e gitti. 2 Mart’ta görülen davanın hemen ardından tutuklanmış. 5 gündür haber alamıyoruz. Süleymaniye’ye götürülürse idam bile edilebilir. Kurtarılmasını bekliyoruz” dedi.

32 MİLYON DOLARLIK İŞ
Irak’ın yeniden inşası için 4 yıldır ülkeye gidip gelen ve çoğu Erbil’de olmak üzerez bir çok inşaat yapan Şahin Şimşek’in Iraklı ortaklarıyla yaptığı 32 milyon dolarlık inşaat nedeniyle 1 yıldır mahkemelik olduğu bildirildi. Erbil’deki gelişmelerden rahatsız olduğu için birkaç ay önce Türkiye’ye gelen Şahin Şimşek’in yaşadığı sorun nedeniyle Erbil’e gitmekte tereddüt ettiği belirtildi. Şahin Şimşek, uzun süredir tanıdığı Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’nin enerji ve çözüm süreci konularında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla görüşmek üzere geçen ay Ankara’ya geleceğini öğrenen Şimşek, Barzani’yle görüşme fırsatı buldu. Mahkeme nedeniyle tedirgin olduğunu ve tutuklanma korkusu yaşadığını söyleyen Şimşek’e Barzani’nin, “Gidebilirsin bir şey olmaz, ben ilgilenirim” dediği iddia edildi.
 
Barzani’nin sözleri üzerine 1 Mart’ta Erbil’e giden Şahin şimşek 2 Mart’ta görülen mahkeme sırasında tutuklandı. Tutuklandıktan sonra Pendik’te oturan eşi ve çocuklarını arayan Şimşek’in, “Beni aldılar Erbil’de hapse atacaklar umarım Süleymaniye’ye götürmezler, beni kurtarın” dediği öğrenildi. Şimşek’in, mahkemenin kararından sonra Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’ye de ulaştığı, kendisine “Yapabileceğim bir şey yok” dediği öne sürüldü. Şahin Şimşek’le bir daha konuşamadıklarını belirtirken ailesi hayatından da endişe ettiklerini söyledi. Kızı Melek Şahin, “İnşaat projesi üzerinden babamın parasına ve hakkına girilmiştir. Hakkı yendiği için Irak’a gitti. Gitmeden önce Barzani ve Dışişleri Bakanlığı’ndan garanti aldı” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)