BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk iş adamları rotayı Libya’ya çevirdi----

Türk iş adamları rotayı Libya’ya çevirdi

Türk iş adamları rotayı Libya’ya çevirdi
18 Kasım 2020 - 09:25 www.finansgundem.com

İş dünyası tekstilden inşaata, altyapı projelerinden petrokimya tesislerine kadar birçok alanda yatırım için Libya pazarını araştırıyor

Libya, Nijer, Çad, Sudan, Tunus, Cezayir ve Mısır'la birlikte 150 milyon nüfuslu bir pazara hitap ediyor. Bu nedenle de Türk işadamları tekstilden inşaata, altyapı projelerinden petrokimya tesislerine kadar her alanda yatırım için kolları sıvadı. Libya da yatırım değeri 16 milyar doları bulan 184 projeyi başlatmak için karar aldı. Üstelik bu projelerin birçoğunu da Türk firmalarına verileceği söyleniyor.

AFRİKAYA AÇILMA KAPISI
DEİK Türk-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya ile yapılan iyi niyet anlaşması sonrası Türkiye'nin büyük altyapı müteahhitlerinin bu ülkede araştırmalar yapmaya başladığını belirtti. Sabah’tan İbrahim Acar’a konuşan, Karanfil, Libya ile yapılan iyi niyet anlaşması sonrası Türkiye'nin büyük altyapı müteahhitlerinin bu ülkede araştırmalar yapmaya başladığını belirtti. 33 yıldır Libya'ya ihracat yapan Karanfil Grup'un da petrokimya ve demir-çelik tesisi kurmayı planladığını belirten Karanfil, "Afrika'ya açılmak için bir lojistik merkezinin kurulmasını da bekliyoruz" dedi.

TÜRK BANKALARI
Libya'ya mal gönderme ya da tahsilat gibi sorunlarının olmadığını ancak işlerin artması için Türk bankalarının da bu ülkede şube açmaları gerektiğini söyleyen Karanfil, "Halen muhabir bankalar kanalıyla yapılan işlemlerin Türk bankaları üzerinden yapılması durumunda potansiyelin de önemli oranda artacak" dedi.

Libya pazarı Türk iş adamlarına açılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)