BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTurk İlaç’ın halka arzı başladı----

Turk İlaç’ın halka arzı başladı

Turk İlaç’ın halka arzı başladı
25 Şubat 2021 - 14:30 www.finansgundem.com

TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı için talep toplama işlemleri başladı. Tüm kurumlardan talep göndererek halka arza katılmak mümkün.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) onayı sonrası halka arz için talep toplamaya başlayan TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzı 25 ve 26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. TURK İlaç ve Serum Sanayi, halka arz ile 67 milyon liralık mevcut sermayesini bedelli olarak 10.050.000 lira artırarak 77.050.000 liraya yükseltecek. Oyak Yatırım, TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin halka arzına öncülük edecek. Türkiye’deki bütün aracı kurum ve bankalar aracılığıyla halka arz için teklif göndermek mümkün.

Hisse başına satış fiyatı 10 lira olarak belirlenirken, halka arza fazla talep gelmesi halinde 2 milyon lira nominal tutar daha hisse ek satışa konu edilebilecek.

FİYAT İSTİKRARI SAĞLANACAK

Bu arada, hisse borsada işleme başladıktan sonra 30 gün boyunca fiyat istikrarı sağlanması da verilen taahhütler arasında.

Sektöründe kalite standartlarını belirleyen ve insan sağlığının hizmetine sunduğu yenilikçi ürün ve hizmetleriyle uluslararası pazarlarda tercih edilen bir firma olmayı hedefleyen TURK İlaç, aynı zamanda Türkiye’nin bu alanda dışa bağımlılığını minumum seviyeye çekmeyi amaçlıyor.

KISA SÜREDE HIZLI BÜYÜME

Battal Holding bünyesinde bulunan ve  2010 yılında 6800 metrekare kapalı alanda kurulan TURK İlaç, artan ihtiyaçlar doğrultusunda 2012 yılında 16.000 metrekare ek tesis inşa ediyor. 2015 yılında ise toplamda 48.000 metrekare alanda üretim tesisine ulaşıyor.

TURK İLAÇ İLE TÜRKİYE KAZANACAK

Ana faaliyet konusu beşeri ilaç ve aşı üretimi olarak belirlenmiş olan TURK İlaç, kısa sürede sektörün en önemli firmalarından biri olmayı başardı. Halka arzdan sonra şirketin Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltacak yatırımlar yapması bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)