BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk heyet Moskova'ya gitti!----

Türk heyet Moskova'ya gitti!

Türk heyet Moskova'ya gitti!
26 Nisan 2016 - 10:54 www.finansgundem.com

Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı heyeti, Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Servisinin (Rosselhoznadzor) daveti üzerine Moskova'ya gitti

Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı heyeti, Türk tarım ürünlerinin insan sağlığıyla ilgili denetim ve bazı teknik analizler üzerine görüşmeler yapmak amacıyla dün akşam Moskova'ya geldi. İki tarafın bugün temaslarda bulunması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, dört kişilik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı heyeti, Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Servisinin (Rosselhoznadzor) daveti üzerine dün akşam itibarıyla Rusya’nın başkenti Moskova’ya ulaştı.

Heyetin bugün, Rosselhoznadzor yetkilileriyle, özellikle Rusya tarafından yaptırım uygulanmayan Türk tarım ürünlerinin Rusya'nın talep ettiği kriterlere uyumu konusunu ele alması bekleniyor.

RUSYA DAVET ETTİ

Geçen hafta Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseenko, Türk temsilcilerin önümüzdeki hafta Türk sebze ve meyvelerinin Rusya'ya sevkiyatını görüşmek için Moskova'ya geleceğini bildirmişti.

Alekseenko, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, "Türkleri buraya davet ettik, onlar bu ziyareti kabul ettiler. Görüşmeler önümüzdeki hafta Moskova'da gerçekleşecek. Görüşmeler sırasında laboratuvar kontrolleri de dahil olmak üzere sebze ve meyvelerin sevkiyatında güvenliğin sağlanma sistemi ele alınacak" demişti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Demir26 Nisan 2016 12:51

    Güzel bir gelişme , onlar bir adım atarsa biz 10 adım atalım.GDO lu tarım ürünlerini yasaklayalım , hormonlu tarım ürünlerini , suni gübrelerle yetişen ürünleri yasaklayalım.Her ürün organik olsun.Bakın Ruslar almıyor.Çünkü sağlıuklarına önem veriyorlar.Türk insanı kobaymıdır.Biz kanser olmazmıyız.Uyanık olalım bindiğimiz dalıda kesmeyelim kendi insanımızada değer vereli.