BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk Eximbank ile ICBC Turkey'den 250 milyon dolarlık kredi anlaşması----

Türk Eximbank ile ICBC Turkey'den 250 milyon dolarlık kredi anlaşması

Türk Eximbank ile ICBC Turkey'den 250 milyon dolarlık kredi anlaşması
15 Mayıs 2017 - 11:22 www.finansgundem.com

Türk Eximbank, ICBC Turkey Bank ile 250 milyon ABD doları tutarında 3 yıl vadeli bir kredi anlaşması imzaladı

Türk Eximbank, ICBC Turkey Bank A.Ş. ile 250 milyon ABD doları tutarında 3 yıl vadeli bir kredi anlaşması imzaladı.

Anlaşmaya ilişkin imza töreni, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve ICBC Turkey Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Xu Keen’in katılımıyla, 12 Mayıs 2017 tarihinde Türk Eximbank Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

Söz konusu kredi için düzenlenen imza töreninde konuşan Türk Eximbank Genel Müdürü, Adnan Yıldırım “Uluslararası ölçekte önemli bankalardan biri olan ICBC grubu ile ilişkilerimizin geldiği nokta memnuniyet verici. Söz konusu kredi, vade sonunda ödenecek yapıda 3 yıl vadeli olması açısından Türk Eximbank’ın fonlama olanaklarını çeşitlendirme ve orta-uzun vadeli kredi portföyünü artırma stratejisi ile uyum göstermektedir.” dedi.

Genel Müdür Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“İki banka arasındaki işbirliğinin, gelişen Türkiye-Çin ilişkileri ile paralel olarak önümüzdeki dönemde daha da artması beklenmektedir.”

Kredi imzası akabinde Türk Eximbank ile ICBC Turkey Bank arasında imzalanan İyi Niyet Anlaşması ile dış ticaret, proje finansmanı, hazine işlemleri, hesap işlemleri ve Renminbi nakit yönetimi de dahil birçok alanda işbirliğinin artırılması konusunda mutabakata varıldı.

ICBC grubu adına imza töreninde açıklama yapan, ICBC Turkey Bank Yönetim Kurulu Başkanı, Xu Keen ise “ICBC Turkey, Türkiye ekonomisine destek sağlamaya devam ederken, bir yandan da seçilmiş finansal kurumlar, büyük ölçekli kurumsalfirmalar ve alt yapı projelerinin de dahil olduğu karşılıklı değer yaratacak tüm yatırım, birleşme ve satınalma fırsatlarını da yakından izlemekte ve değerlendirmektedir.” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)