BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk Eğitim Vakfı: Başarılı bir gencin umudunu kırmayı “seçmeyelim”----

Türk Eğitim Vakfı: Başarılı bir gencin umudunu kırmayı “seçmeyelim”

Türk Eğitim Vakfı: Başarılı bir gencin umudunu kırmayı “seçmeyelim”
29 Mart 2024 - 15:22 www.finansgundem.com

Bazı seçimlerin umut kırıcı olduğunu vurgulamak isteyen Türk Eğitim Vakfı, yüz binlerce başarılı öğrenciden burs başvurusu aldıklarını ve kaynaklarının hepsine yetmemesi nedeniyle seçim yapmak zorunda kaldıklarını anlatıyor

Seçim yapmanın farklı bir yönüne dikkat çeken Türk Eğitim Vakfı (TEV), “Seçmeyelim” isimli bir iletişim projesi başlattı. Herkesin seçime odaklı olduğu bu dönemde, bazı seçimlerin zor ve umut kırıcı olduğunu vurgulamak isteyen Vakıf, yüz binlerce başarılı öğrenciden burs başvurusu aldıklarını ve kaynaklarının hepsine yetmemesi nedeniyle seçim yapmak zorunda kaldıklarını etkili bir dille anlatıyor. “Ülkemizin başarılı gençleri okumak istiyor. Okutmak ister misin?” başlıklı dikkat çeken bir film hazırlayan TEV’e; 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için 107 binden fazla öğrenci burs başvurusunda bulunmuş ancak kaynakların kısıtı nedeniyle sadece 5000 öğrenciye burs verilebilmişti. Toplamda 17.700 üniversite öğrencisi bugün hala TEV’den burs alıyor. “Okutmak ister misin?” filmine vakfın sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

“Başarılı öğrenciler arasından seçmeyelim, hepsini okutabilelim istiyoruz”

Kamuoyunun bu zor seçimi hissetmesini istediklerini ifade eden Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, “Başarılı öğrenciler arasından seçim yapmak, en zor seçim. 5 öğrenciden en az 3’ü eğitimlerini  yarıda bırakma riski ile karşı karşıya kalıyor. Oysa başarılı öğrenciler, pırıl pırıl gençler okumak istiyor. Biz artık seçim yapmak zorunda kalmak istemiyoruz. Başarılı öğrenciler arasından seçmeyelim, hepsini okutabilelim istiyoruz. Bu noktada da daha fazla destekçiye, düzenli bağışçıya ihtiyacımız var” dedi.  

Pırıl pırıl gözlerin umutla dolması için desteğe ihtiyaç var 

Gençlerin hayallerinin desteklenmesinin ne denli önemli olduğuna dikkat çeken Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın sözlerine şöyle devam etti: “Ekonomik zorluklar ve özellikle büyük şehirlerde yaşamın güçlüğü nedenleriyle ülkemizin geleceği için umudumuz olan başarılı, parlak ve okumak isteyen gençlerimiz okuyamıyor. Ülkemizin kaynaklarının gelecek vaadeden bu gençler için seferber edilmesi, bağışçı sayımızın artması ve potansiyelli öğrencilerin desteklenmesi son derece kritik. Bir gencin, büyük emeklerle kazandığı üniversiteye gidememesi hayallerinin ellerinden alınması demek. Gençlerimizin hayalleri ve eğitimlerinin yarıda kalmaması için destek görebilmeleri çok büyük önem arz ediyor…”  

Türk Eğitim Vakfı’nın 56 yıl önce 205 iş insanı, öğretim üyesi ve entelektüel tarafından, eğitimin yaygınlaşması amacıyla merhum Vehbi Koç'un önderliğinde kurulduğunu hatırlatan Taşkın, “TEV, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yüzyılına ciddi katkılarda bulundu. Bugüne dek 284 bin yurt içi ve iki bini aşkın yurt dışı burs imkanıyla yüzbinlerce gencin eğitim yaşamına dokunarak ülkemizin sosyal ve ekonomik yaşamına katkılar sundu. 32 eğitim tesisi ve ikisi yapım aşamasında olan beş kız öğrenci yurdu ile eğitimi her yönden destekledi. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da eğitimde fırsat eşitliği için ilk günkü enerji ve motivasyonla yolumuza devam ediyoruz. Gençlerin pırıl pırıl gözlerinin umutla dolması için kamuoyundan destek bekliyoruz” dedi.  

Engellilere eğitim desteği tutarı belli oldu

 

Eğitim harcamaları 2022 yılında yüzde 69 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)