BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk basının zaferi----

Türk basının zaferi

Türk basının zaferi
19 Nisan 2013 - 12:15 www.finansgundem.com

NSU davasında Türk basınına mahkeme salonunda dört sandalye ayrıldığı bildirildi

8 Türk, bir Yunan ve bir Alman’ın öldürülmesiyle ilgili 6 Mayıs’ta başlayacak neo-Nazi hücresi NSU davasında basınla ilgili yeni düzenleme belli oldu. Buna göre mahkeme salonunda Türk basınına 4 sandalye ayrıldı. Ancak bu sandalyelerin sahipleri kurayla belli olacak.
Münih Eyalet Mahkemesi, Türk basınına yer ayrılmadığı için Anayasa Mahkemesi’nde açılan davanın ardından 17 Nisan için öngörülen duruşma tarihini ertelemek zorunda kalmıştı. Anayasa Mahkemesi, yabancı basına da mahkemede yer verilmesi gerektiği yönünde karar vermişti. Bunun üzerine Münih Eyalet Mahkemesi, ilk duruşmayı 6 Mayıs’a ertelediğini açıklamıştı.
Bugün Münih Eyalet Mahkemesi’nin internet sitesindeki açıklamaya göre Türk ve Alman basını için ayrı kura yapılacak. Hangi basın kurumlarının mahkemeyi salondan izleyebileceği kurayla belli olacak. Alman basını ayrı bir sepetten, Türk basını için ise ayrı bir sepetten kura yapılacak.
Daha önceki düzenlemede başvuru sırasına göre salona alınacak medya kuruluşları belirlenmişti. İlk 50 başvuruyu yapan salona alırken, Hürriyet, ilk 50’de bulunmadığı için dışarıda kalmıştı. Sonradan bazı Alman kuruluşlarına başvurunun ne zaman alınacağının önceden haber verildiği ortaya çıkmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)