BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankaları yüksek faize razı mı oldu?----

Türk bankaları yüksek faize razı mı oldu?

Türk bankaları yüksek faize razı mı oldu?
20 Eylül 2016 - 16:24 www.finansgundem.com

Moody's ve Fitch Türkiye'nin kredi notunu gözden geçirirken, İş Bankası ve TEB başta olmak üzere Türkiye bankaları olası not indirimi durumunda daha yüksek faiz ödemeye razı durumda bulunuyor

Türkiye bankaları, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının başarısız darbe girişiminin sonrasında Türkiye'nin notunu negatif izlemeye almasının ardından, yeni imzaladıkları sendikasyon kredisi sözleşmelerinde olası not indirimini fiyatlamaya başladı.

Bloomberg'in derlediği verilere göre, varlık bakımından Türkiye'nin en büyük bankası olan Türkiye İş Bankası ve Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Moody's ve Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürmesi durumunda, sendikasyon kredilerinde 40 baz puan fazladan faiz ödemesi yapmayı kabul etti.

İş Bankası uluslararası piyasalardan 661 milyon euro ve 302 milyon dolar tutarında borçlanmak üzere 2 dilimden oluşan 367 gün vadeli kredi sözleşmesi imzaladı. Bloomberg'in derlediği verilere göre, Moody's veya Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeden düşürmesi durumunda İş Bankası'nın aldığı kredinin faizi Euribor+35 baz puan yerine Euribor+60 baz puana yükselecek. Her iki kredi derecelendirme kuruluşunun da Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi durumunda, İş Bankası'nın imzaladığı sendikasyon kredisinin marjı 75 baz puana yükselecek. Öte yandan, TEB de 2 Eylül'de benzer koşullarda 352 milyon euro ve 205 milyon dolarlık dilimlerden oluşan bir sendikasyon kredisi sözleşmesi imzaladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)