BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankaları için sevindiren rapor!----

Türk bankaları için sevindiren rapor!

Türk bankaları için sevindiren rapor!
06 Şubat 2014 - 10:16 www.finansgundem.com

Standard Bank, Türkiye'nin kredibilitesinde bir kötüleşmenin bankacılık sektörünün sağladığı için yarattığı riskin küçük olduğu söyledi

Türkiye'de Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık soruşturması sonrasında artan politik belirsizliğin bankacılık sektörüne etkilerini değerlendirme Standard Bank, Türkiye'nin kredibilitesinde bir kötüleşmenin bankacılık sektörünün sağladığı için yarattığı riskin küçük olduğunu savundu.

Türk ekonomisi 2014 yılında ağır bir ekonomik yavaşlama yaşasa ve bütçe açığı GSYH'nın yüzde 3,5'i seviyesine yükselse bile Türkiye'nin kamu borç dinamiklerinin çok güçlü olmaya devam edeceğini belirten Standard Bank, buna neden olarak kamu borcunun/GSYH'ya oranının yüzde 40'ın altında kalmaya devam edecek olmasını gösterdi.

Yaşanan politik belirsizliğin ve büyümede yavaşlamanın özellikle inşaat şirketleri ve KOBİ'leri zor duruma sokacağında ve bunun bankacılık sektörü üzerinde baskı yaratacağından endişe edenler olduğuna da dikkat çeken Standard Bank, Türk bankacılık sektörü için yapılan şoklara dayanıklılık testlerinin bu endişeleri doğrulamadığını savundu.

Türkiye'de özel sektör kredilerinin GSYH'ya oranının yüzde 60, bankaların sermaye yeterlilik oranlarının yüzde 15 civarında olduğunu hatırlatan Standard Bank, bu sermaye yeterlilik seviyesinin şoklara karşı güçlü bir tampon oluşturacağını vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)