BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTÜRK BANKACILIK SİSTEMİ SAĞLAM----

TÜRK BANKACILIK SİSTEMİ SAĞLAM

TÜRK BANKACILIK SİSTEMİ SAĞLAM
05 Ağustos 2009 - 07:24 www.finansgundem.com

Moody's'in bankaları not indirimi için izlemeye almasını değerlendiren Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt da karara tepkili.

ürk bankacılık sektörünün diğer gelişmekte olan ülke bankalarına göre daha sağlam yapıda olduğunu vurgulayan Akkurt, "Yerel para cinsinden mevduat notunu incelemeye alması kanımca anlamlı değil" dedi. "Bu durumu birçok önemli gösterge ile de destekleniyor" diyen Akkurt sözlerini şöyle sürdürdü: Kredi/mevduat oranını ele alırsak birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde son yıllarda görülenin aksine Türk bankacılık sektörünün iş modeli mevduata dayanmaktadır. Diğer bir deyişle kredi mevduat oranı yüzde 70'lerde olup mevduatlarımız verilen tüm kredilerimizi karşılamaktadır. Akkurt, birçok gelişmekte olan ülkede bu oranın yüzde 100'lere yaklaşmış olduğuna dikkat çekerek, "Gelişmekte olan Avrupa ülkelerinde de aynı durumu görmekteyiz. Türkiye'de ise böyle bir risk yoktur" dedi. Akkurt buna rağmen risk derecesi Türkiye'nin çok üzerindeki ülkelerin Türkiye'den daha yüksek kredi notuna sahip olduğunu hatırlattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)