BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurizmci 3 milyar liralık bayram yapacak----

Turizmci 3 milyar liralık bayram yapacak

Turizmci 3 milyar liralık bayram yapacak
20 Nisan 2019 - 09:50 www.finansgundem.com

Ramazan Bayramı’nda tatilin 9 güne çıkarılmasının ardından turizm sektörü hareketlendi. Rezervasyonlar artarken, turizmciler 3 milyar TL’lik gelir bekliyor.

Bu yıl yabancı turist sayısında rekora planı, yerli turiste ise erken rezervasyon çağrısı yapan turizm sektörü resmileşen 9 günlük bayram tatili için 3 milyar TL'lik gelir hedefliyor. Bayram'da 2 milyon dolarlık bir pazarlık seyahat etmeyi beklediklerini anlatan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, en az 3 milyar liralık bir ekonomik hacim yaratmayı hedefliyor.

Bağlıkaya, “Buna göre kamu görevlilerinin aileleri de dahil edilmemiş başkanlıkımızın olduğu karar hakkında, 10 milyonu aşkın vatandaşımız için 9 günlük tatilimiz geliyor” açıklandı.

7 GÜNLÜK PAKETLERE İLGİ

Ramazan Bayramı 3 Haziran'da yarım gün ve 7 Haziran'da tam gün idari izinli sayılmalarına dair karar turizm merkezlerinde hareketlenirdi. Özel sektörde çalışan ve bayramın en sonrasındaki cuma günü izin kullananlar da buna eklenebilir ve daha da artacağını vurgulayan bağlıkaya bağlıkaya, seyahat acentelerinden 5 gece 6 gün ya da 6 gece 7 günlük paketlerin ilgi alanlarının bulunduğu bilgiyi aldıklarını söyledi.

Bağlıkaya, Kuşadası, Bodrum, Didim, Marmaris, Fethiye, Antalya ve Alanya'nın en çok talep gören tatil bölgelerinde bulundukları yerlerde oluyorerken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olan masallarda yıl bu yıllara oranla oranla daha yüksek yerlerde işaret etti. Döviz kurlarındaki yükselişe rağmen Avrupa turlarına da ilginin devam etmesi anladım Bağlıkaya, İtalya,

Firuz Bağlıkaya, önceleri erken planlarla avantajlı bir yere yönlendirecek, onlarla erken planlara ne kadar erken planlıyorsanız satın alıyorlarsa, o kadar avantajlı olacaklarını anlayacak. Bağlıkaya, şöyle devam etti: “Kasım ayında otel erken rezervasyon kampanyası mayıs ayına kadar sürüyor. Kasım, aralık, ocak ve şubat tarihinde erken rezervasyon yapanlar fiyat avantajlarından faydalandılar ”dedi.

35 milyar liralık gelir ivme yakalaması bekleniyor
Bu Yila iliskin gelen talepleri değerlendirdiklerinde öngörülerinin pozitif Yönde oldugunu anlatan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya yurtdışı fuarlardan Rezervasyon taleplerinden Edinilen bilgiye göre izlenimin 2019 yılının Türkiye turizmi Için yeni rekorların kırılacağı Bir dönem olacağına İşaret ettigini dile getirdi Erken ettik. Bağlıkaya, “Buna bağlı ilk sinyalleri Londra'daki WTM Fuarı'nda aldık. Sektör olarak 2019 yılında hedefimiz; 50 milyonun üzerindeki yabancı turist ve 35 milyar dolarlık aşan turizm gelirine göre ”ifadelerini kullandı. Sözcü

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)