BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurizm sektörü büyük bir krizle karşı karşıya----

Turizm sektörü büyük bir krizle karşı karşıya

Turizm sektörü büyük bir krizle karşı karşıya
04 Mart 2020 - 11:54 www.finansgundem.com

1.7 trilyon dolar değerindeki dünya turizm sektörü korona virüs sebebiyle görülmemiş bir gelir kaybıyla karşı karşıya kalabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kuzey İtalya’daki Como Gölü’nün normal şartlarda en fazla turist aldığı mevsim bahar ve yaz aylarıdır. Fakat korona virüs salgınının İtalya’da yayılmasıyla birlikte otel rezervasyonlarının yarısından fazlası üç gün içerisinde iptal edildi. Otel çalışanları şimdi yaz aylarını telaşla bekliyor.

Bloomberg'in haberine göre, Como Otel İşletmecileri Derneği Başkanı 58 yaşındaki Roberto Cassani, "Geçmişte iniş ve çıkışlarımız oldu, ama böyle bir şeyle karşılaşmadık." diyor. "Özellikle Amerikalı turistler kolektif bir psikoz kurbanı gibi görünüyor. Gerçekten endişeliyim."

Çin'de patlak veren hastalık küreselleşmeye devam ederken, turizm sektörü giderek büyüyen bir tehditle karşı karşıya. Çin Hükümeti’nin on milyonlarca insanı karantinaya alması ve paket tur satışlarını yasaklaması sonrasında, sektörün genişlemesini gerçekleştiren Çinli turistlerin çoğu zaten evlerinden çıkamamaya başladı. Kumarhaneleriyle ünlü Macau otellerinin odaları boşalmış durumda, Güneydoğu Asya plajlarına kimse gitmiyor ve Avrupa’da da korona virüs Fransa ve İtalya gibi ünlü turizm ülkelerini korkutucu hale getiriyor.

Gün geçtikçe risk artıyor

Çin'de virüsün yayılması yavaşlasa bile, Güney Kore ve İtalya da dahil olmak üzere başka ülkelerde toplamda 7.000'den fazla korona virüs vakası rapor ediyor. Artık evde kalan sadece Çinliler değil. Almanlar ve Belçikalılar İtalya'ya yapacakları kış turizmi planlarını yeniden düşünüyor. Japonlar Bali ziyaretlerini iptal ediyor. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'ne göre, 2018 yılında uluslararası turizmin ürettiği 1,7 trilyon dolarlık gelir söz konusu.

Dünya Seyahat ve Turizm KLonseyi, korona virüsün sektöre ayda yaklaşık 47 milyar dolarlık gelir kaybına mâl olabileceğini söylüyor. Havayolları ve paket tur operatörleri de aynı derecede kasvetli bir tablo çizerken, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği uçuş satışlarında yaklaşık 30 milyar dolar kaybedildiğini tahmin ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)