BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurizm cennetinde çıkan yangına 10 uçakla müdahale ediliyor----

Turizm cennetinde çıkan yangına 10 uçakla müdahale ediliyor

Turizm cennetinde çıkan yangına 10 uçakla müdahale ediliyor
25 Temmuz 2023 - 00:21 www.finansgundem.com

Antalya'nın Kemer ilçesinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangın sebebiyle Kemer'e gidiş yolu ulaşıma kapatıldı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınına müdahale sürüyor. Gece boyu söndürme çalışmaları karadan devam etti, sabahın ilk ışıklarıyla da havadan müdahale başladı.

Göynük Değirmendere Mahallesi'nde mezarlık mevkisindeki ormanlık alanda saat 21.08'de henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

Ormanın sık ağaçların olduğu bölgede çıkan yangına, gece boyunca, 50'den fazla arazöz, çok sayıda su tankeri, ilk müdahale araçları ve 300'den fazla yangın söndürme ekibiyle müdahale edildi.

10 UÇAK 22 HELİKOPTER

Günün ağarmasıyla havadan müdahale başladı. Yangın söndürme çalışmalarında, 10 uçak ile 22 helikopter görev yapıyor.

10 KONUT BOŞALTILDI

Dumandan etkilenen 6 kişi, hastanede tedaviye alındı. Tedbir amaçlı yangın bölgesine yakın 10 konut boşaltıldı ve Kemer Devlet Hastanesi'ndeki 14 hastadan 12'si taburcu edilerek evlerine gönderildi, 2 hasta da farklı hastanelere nakledildi.

ÇALIŞMALAR YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da çalışmaları yerinde takip etmek için yangın bölgesine gittiği öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, gece boyunca çalışmaları bölgeden takip etti.

DÜŞÜK NEM ORANI, YÜKSEK SICAKLIK

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, yangınlar açısından nem oranının düşük, hava sıcaklığının yüksek olduğu riskli bir dönemden geçildiğini söyledi.

Gün içerisinde farklı illerde yangınlar meydana geldiğini anımsatan Karaloğlu, hepsinin kontrol altına alındığını ancak Göynük'teki yangının devam ettiğini belirtti.

Karaloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kemer bir turizm bölgesi ama şu anda turizm tesislerini tehdit eden bir yangın söz konusu değil. Misafirlerimiz kendi tesislerinde huzur içerisinde tatillerini geçirmeye devam ediyorlar. Yangın bölgesine yakın olan Kemer Devlet Hastanemiz var. Tedbir olarak sayın Valimiz orayı boşalttılar. 14 hastamız vardı hastanede, bunların 12'si evlerine taburcu olarak evlerine gönderildi. 2 hastamız diğer farklı hastanelere nakledildiler. Yine yangın bölgesine yakın 10 konut tedbir olarak boşaltıldı. Şu anda çok ciddi bir risk olmasa da boşaltılmış oldu. Yine bir tüp deposu riskli bir alandı. Orası da yine valiliğimiz tarafından, AFAD tarafından boşaltılmış oldu."

DEVLET BÜTÜN İMKANLARI İLE BURADA

Bölgeye karadan müdahalenin zor olduğunu ifade eden Karaloğlu, dozerlerle yolun açılarak ilerlenmeye çalışıldığını söyledi. Kendisinin de bir dönem Antalya'da valilik yaptığını ve bölgeyi çok iyi bildiğini aktaran Karaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arazi zor bir bölgedir. Burada arazinin içine girmek çok kolay değildir. Devletin bütün imkanları şu anda burada. Hava gücünde hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nden hem Jandarmamızdan hem Emniyet Genel Müdürlüğümüzden de araçlar yarın burada olacak. Hava araçlarıyla inşallah yarın ciddi bir müdahale olacak. Bu bölge gerçekten Antalya'nın yeşil kuşağıdır. Burası aynı zamanda bir milli parktır."

Rodos'taki orman yangını söndürülemiyor! Türk uçakları bölgede

 

Kocaeli'de geri dönüşüm fabrikasında yangın

 

Muğla'da makilik alanda yangın

 

Orman yangınları devam eden Yunanistan'da en büyük tahliye operasyonu

 

Antalya'ya 1 günde hava yolu ile 100 bine yakın turist geldi

 

Antalya 44 dereceyi gördü... Sahile akın

 

Hafta sonu Antalya 45 derece!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fk25 Temmuz 2023 01:52

    bunlar varya orul orul or çocukları. bu yangın direkt olarak kasıtlı ya teröristlerin işi bu. gece ne helikopter müdahale edebilir ne uçak. planlı hepsi. bi yanda kaş bi yanda kemer.. gecenin bu saatinde nasıl çıkacak bu yangın. Allah cezanızı verecek