BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurizm cenneti adalarda kovid sessizliği----

Turizm cenneti adalarda kovid sessizliği

Turizm cenneti adalarda kovid sessizliği
18 Ağustos 2020 - 16:46 www.finansgundem.com

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan turizm cenneti adalar bu sene korona virüs salgını nedeniyle turist kabul edemiyor. Popüler adalarda hükümetler salgınla mücadele için farklı politikalar izliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Turizm cenneti olarak bilinen dünyanın en popüler adaları bu yaz turistlere yeniden kabul etmeye başlamalarının ardından kovid-19 vakalarında ciddi bir artış yaşadı. CNBC’nin haberine göre bu süreçte hükümetler düpedüz turizmi yasaklayarak, test sayılarını ve karantina şartlarını arttırmaya çalışıyor. Diğer adalarda ise yeniden açılma planları süresiz bir biçimde erteliyor.

ABD’nin Virgin Adaları’nda turistler bir aylığına yasaklandı

19 Ağustos tarihi itibariyle Virgin Adaları’nda oteller, villalar, seyahat kiralama şirketleri, charter seferler ve benzeri işletmeler 30 gün boyunca turizm amaçlı gelen yeni ziyaretçileri ya da rezervasyonları kabul edemiyor.

Şu anda bölgede olanlar içinse ada atmosferi değişmek üzere. Barlar ve gece kulüpleri de dahil olmak üzere gerekli olmayan tüm işletmelerin kapanması ve restoranların yemek hizmeti sunması yasaklandı. Hafta sonu plaj erişimi kısıtlandı.

Virgin Adaları Valisi Albert Bryan Jr. 13 Ağustos'ta düzenlediği basın toplantısında, "Mayıs ayında Covid-19 uyarı sistemimizi duyurduğumuzda, koşullar gerekliyse daha ihtiyatlı bir alarm durumuna geri çekileceğimizi belirmiştim. Ne yazık ki, bu hafta o noktaya geldik” ifadelerine yer verdi.

Bölgede genel vaka sayıları düşük seviyede olsa da Saint Thomas, Saint John ve Saint Croix gibi bölgenin önemli tatil merkezlerinde korona virüs vakaları geçen aydan bu yana iki katına yükseldi. Bölgede toplam vaka sayısı 760.

Bahamalar’da korona virüs kararları tutarsız

Bahamalar’da görülen 49 yeni kovid-19 vakasının ardından Başbakan Hubert Minnis sadece Kanada, İngiltere ve Avrupa Birliği’nden gelen yolcuların ülkeye girebileceğini duyurmuştu. Aradan geçen üç haftanın ardından bu karar kaldırıldı ve turizm ülkesi tekrar ziyarete açıldı. Ülkedeki karar değişikliği büyük oranda Amerikalı turistler nedeniyle gerçekleşti. Zira 2016 yılından bu yana adaya gelen sürekli turistlerin %78’ini ABD vatandaşları oluşturuyor.

Kısıtlamalar sadece birkaç gün sürse de ülke 24 Temmuz tarihinde koyduğu 14 günlük zorunlu karantina şartlarını tekrar öne sürdü. Bahamalar hükümeti ayrıca 22-24 Temmuz tarihleri arasında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması yaptı. Sokağa çıkma yasağı uygulaması yapıldığında ülkede 274 korona virüs vakası bulunuyordu. Şu andaysa vaka sayısı 1.329

Kanarya Adaları sınır kapatma önlemlerini uzattı

7 Ağustos'ta, Kanarya Adaları sınırlarını en az 1 Ekim kadar kapalı kalacağını duyurdu. Ülkeden yapılan basın açıklamasına göre, karar başta ABD olmak üzere diğer ülkelerde yaşanan vaka artış oranına dayanıyor. Bölgedeki toplam vaka sayısı 203

Bali’de yeniden açılma süreci kesin değil

Kamboçya hariç Güneydoğu Asya’daki turizm bölgeleri de uluslararası gezginler için kapalı. Endonezya hükümetinin yeniden açılma planlarına göre Bali’ye yabancı turistlerin yeniden kabul edilmesi için tarih 11 Eylül.

Fakat bu yeniden açılma planları artık en iyi ihtimalle belirsiz görülüyor. Geçtiğimiz hafta, ülkenin korona virüsle mücadeleden sorumlu görev gücüne nezaret eden Endonezya Bakanı Erick Thohir, yeni vakalarla ilgili endişeler nedeniyle yeniden açılma programlarını gözden geçirmekte olduklarını söyledi.

Bali 31 Temmuz'da yerli turistlere açıldı. O dönemde adada toplam 3.300 civarında korona virüs vakası vardı. 15 Ağustos itibariyle ise 724 vaka daha doğrulandı. Filipinler'den sonra Endonezya, Güneydoğu Asya'da kovid-19 vakalarının en yüksek sayıda olduğu ikinci ülke olma özelliğini taşıyor. Bali’de toplam vaka sayısı 4.024.

Fransız Polinezyası açık fakat bir sürpriz var

Fransız Polinezyası turistlere açık olmaya devam ederken, ülkede Covid-19 vakalarında bir artış yaşanıyor. Güney Pasifik adaları Haziran ve Temmuz aylarında sadece iki vaka bildirdikten sonra, Fransız Polinezyası son iki hafta içinde 104 vaka doğruladı. Ülke 15 Temmuz’dan bu yana turist kabul ediyor ve karantina önlemleri kaldırıldı.

Adaya girmeden önce şart koşulan korona virüs negatif belgelerine rağmen ülkedeki cazibe merkezi adalar Tahiti, Mo'orea, Bora Bora ve Rangiora’da korona virüs vakaları görüldü.

12-25 Ağustos tarihleri arasında gece kulüpleri kapatıldı ve restoranlarda, barlarda, mağazalarda ve diğer ortak alanlarda maske uygulamasına geçildi. Ülkedeki toplam vaka sayısı 211.

Maldivler iki haftada kâbusu yaşadı

15 Temmuz'da sınırlarını yeniden açıldığı andan itibaren özellikle İngiltere ve ABD'den olmak üzere 3.000'den fazla yabancı turist Maldivler’i ziyaret etti. Birkaç hafta sonra ülkedeki korona virüs vakalarında yükseliş izlendi.

Ada ülkesinde Ağustos ayı başından bu yana 1.730 yeni vaka bulunuyor ve bu da toplam vakalarının yaklaşık %30'unun yalnızca son iki haftadan kaynaklandığı anlamına geliyor. Ülkede onaylanan ilk kovid-19 vakası 7 Mart'ta görüldü. Ülkede toplam 5.909 korona virüs vakası kayda geçti.

Hawaii’nin yeniden açılması gecikebilir

Hawaii 1 Eylül itibariyle yeniden sınırlarını açmayı planlıyordu. Fakat bu ay ABD eyaletinin Oaju Adası’nda artan vaka sayıları bu kararın gözden geçirilmesine neden oldu. Eyaletin yeniden açılması, ABD'deki vaka sayılarında görülen artış nedeniyle eyalet halihazırda 1 Ağustos'ta yeniden açılmayı ertelenmişti.

Hawaii Valisi David Ige 13 Ağustos’ta yaptığı bir konferansta yanlış bir yöne doğru gittiklerini açıkladı. Vali vaka sayılarının artmaya devam etmesi durumunda Hawaii’nin seyahate açılma öncesi test programının gecikebileceği konusunda uyardı. Program 14 günlük karantina gereksinimini önlemek için kovid-19 test sonucu olan gezginlerin alınmasını hedefliyordu.

Hawaii News Now’un bildirdiğine göre turizm sektörü yöneticileri Hawaii'nin yeniden açılması Kasım hatta Aralık ayına kadar gecikebileceğini tahmin ediyor.

Turizm sektöründe 197 milyon kişi işsiz kalabilir

 

Japonya'da artan işsizlik oranları çalışanlarda panik yaratıyor

 

Jeff Bezos: Uzayda kuracağımız medeniyet trilyonlarca insana ev sahipliği yapacak

 

Mali'de darbe iddiası! Bakanlar alıkonuldu...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)