BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTuristler Türkiye'den kaçıyor----

Turistler Türkiye'den kaçıyor

Turistler Türkiye'den kaçıyor
11 Haziran 2013 - 07:32 www.finansgundem.com

Turizm sezonunun açıldığı günlere denk gelen Gezi protestoları sektörde endişeye yol açtı

Gezi Parkı protestoları ikinci haftasını doldururken, İstanbul’daki otellerdeki rezervasyon iptalleri yüzde 25’i aştı. Milliyet'in haberine göre, her dört turisten biri İstanbul’a gelmekten vazgeçerken, olayların meydana geldiği Taksim ve Talimhane’deki otellerde ise rezervasyon iptalleri yüzde 30’a ulaştı.
Sahil kesimlerinde ise henüz iptal yok. Ancak turizmciler rezervasyonlarda belirgin bir yavaşlama olduğunu söylüyor. Turizmciler, “Yurtdışından ileriye dönük iptaller olacağını görebiliyoruz. Yerli turistin tavrı da okullar kapanınca belli olacak“ yorumunu yapıyor.
Turizmciler ikna turunda
Yurtdışındaki tur operatörlerinin sorularını yanıtlamaya ve endişelerini gidermeye çalıştıklarını belirten turizmciler, “Bunun demokratik bir direniş olduğunu, sorun olmadığı anlatıyoruz, yumuşatmaya çalışıyoruz” diyorlar.
‘Kıyılarda iptal yok, rezervasyon sıkıntılı’
Osman Ayık Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı

“İstanbul’da iptaller var, kıyılarda yok. Ama rezervasyon yavaşladı. Şu an için ne oranda yavaşladığını tespit edebilmek kolay değil. Yerli turistlerin tatil planlarını erteleyip ertelemediklerini bilemiyoruz. Ama bildiğimiz şu ki bir sıkıntı var. İleriye dönük olarak rezervasyon iptallerinin olacağını görebiliyoruz. Yurtdışındaki tur operatörleri bilgi talep ediyor. Endişelerini dile getiriyorlar. Herkes gibi biz de endişeliyiz. Olayların bitmesini umuyoruz.”
‘Olaylar nedeniyle dikkatli davranıyorlar’
Atilla Akyüz Loryma Boutique Hotel Genel Müdürü

“İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerimizde meydana gelen protestolar nedeniyle şu ana kadar iç ve dış rezervasyonlarımızda bize yansıyan bir şey olmadı. Olaylardan dolayı dikkat etmeye çalışıyorlar ancak herhangi bir iptal sözkonusu değil.”
‘İstanbul otellerinde iptaller % 25’i aştı’
Bahattin Yücel Turizm Araştırmaları Derneği Başkanı

“Şu ana kadar yurtdışından gelen turistlerin rezervasyon iptal oranları yüzde 25’in üzerinde. Bu durumdan en çok etkilenen oteller ise Taksim ve Talimhane civarındaki oteller oldu. Okullar tatil olmadan önce turizm hareketliliği üzerine etkileri hakkında bir şey söylemek zor. Okulların kapanmasının ardından turizm sektörü üzerindeki etkisi daha da netlik kazanacaktır.”
‘Üç büyük şirket Türkiye’de yapacağı toplantıyı öteledi’
Ceylan Pirinçcioğlu VIP Turizm CEO’su

“Gezi olayları yurtdışı basında yeralınca turlarda ertelemeler ve tarih değişiklikleri başladı. Şu anda Türkiye’de toplantısını yapmak üzere hazırlandığımız 3 büyük grup seyahat tarihlerini ileri bir tarihe ötelemek zorunda kaldı. Bunun yanısıra birçok turist Taksim ve civarındaki otellerden ayrıldı. Şu anda da rezervasyonlarda düşüş var. Büyük otellerde yüzde 30’lara varan iptaller oldu. Bu konu diyalogla rahatlıkla çözülebilirdi. Turizm açısından da olay endişe yarattı. Ümit ederim ki kısa zamanda konu sakinleşir. Olaylar sokakta kalırsa, karşılıklı gerginlik içerisinde devam ederse, tabii insanlar ürkerler. Bizde insanların yanlış fikirlere kapılmasını önlemek için yurtdışına düzenli bilgilendirme yapıyoruz. Gündemi ve gelişmeleri sıcağı sıcağına paylaşıyor, bir yanılsamaya kapılmamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Olayın demokratik bir direniş olduğunu, aslında problem olmadığını, bazı yanlış algılamalardan dolayı bir-iki olay olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz. Yumuşatmaya çalışıyoruz. Ama ne kadar olsa da... New York Times’ın kapağında çıktık. Milyonlarca dolar Turizm Bakanlığı olarak harcama yapılıyor. Seyahat acenteleri, otelciler, yatırım yapıyorlar tanıtım için. Ama bu olaylar tüm çalışmalara gölge düşürüyor.”
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)