BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürev piyasaları istenilen aşamada değil----

Türev piyasaları istenilen aşamada değil

Türev piyasaları istenilen aşamada değil
26 Eylül 2013 - 17:21 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, VİOP Semineri'nde amacın bilinçli yatırımcıların piyasaya gelmesi olduğunu açıkladı

FINANSGUNDEM.COM
Borsa İstanbul, Borsa İstanbul Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası (VİOP) Semineri'nin ilki "Türev Piyasalar Uygulamaları ve Opsiyon Stratejileri"ne ev sahipliği yaptı. Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, VOB ile Borsa İstanbul'un birleşme tarihi olan 5 Ağustos'u milat kabul ettiklerini belirterek, özellikle teorik ve teknik bilgiden çok piyasa dinamiklerini anlatmak istediklerini vurguladı.
Aracı kurum ve bankalara yönelik VİOP eğitimlerinin bundan sonra daha sık yapılacağını açıklayan Dönmez, konuşmasında aracı kurum ve bankalarda çalışan personelin vadeli işlem ve opsiyon stratejilerini iyi anlamalarını istediklerini, yatırımcıları bilinçlendirmede ve doğru pozisyonların alınmasında bilinçli yatırımın spekülatif işlemlerden çok daha önemli olduğunun da altını çizdi. Çetin Ali Dönmez, türev piyasalarının ekonominin büyüklüğü ve gücü ile karşılaştırıldığında henüz istenilen  bir aşamada olmadığını belirterek, "Eğitimleri yatırımcının daha da bilinçlenmesi ve yeni yatırımcıların piyasamıza gelmesi amacıyla düzenliyoruz” dedi.
Konferansa aracı kurum ve bankaların fon yöneticileri, stratejistler, araştırma müdürleri ve VİOP işlemleri yapan personelin ilgisi ve katılımı dikkat çekti. Çetin Ali Dönmez'in açılış konuşmasından sonra Borsa İstanbul Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasalarının tanıtıldığı kısa video İngilizce olarak yayınlandı. Konferansta eğitmen James Prichard, yurt dışı piyasalarda yaşadığı deneyimlerini, yatırımcı ilişkilerini ve piyasaların işleyişi ile temel opsiyon stratejilerini anlattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)