BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTüpraş'a Maliye baskını!----

Tüpraş'a Maliye baskını!

Tüpraş'a Maliye baskını!
24 Temmuz 2013 - 17:05 www.finansgundem.com

Tüpraş'ta maliye görevlileri polis ekipleriyle birlikte inceleme yapıyorlar

Maliye Bakanlığı'na bağlı ekiplerin Koç Grubu'na ait TÜPRAŞ'a polis eşliğinde baskın düzenledikleri öne sürüldü. İddialara göre TÜPRAŞ'ta bazı evraklara el koydu. TÜPRAŞ'tan KAP'a gönderilen açıklamada ise Maliye'nin denetim ve vergi incelemesi yaptığı belirtildi.
Mahkeme kararı ile yapılan baskına 20 polis ve akaryakıt uzmanları katıldı. Baskının kaçak akaryakıt için yapıldığı ve Maliye ekiplerinin de bu yüzden TÜPRAŞ'ta olduğu iddia edildi. 
TÜPRAŞ'tan alınan numuneler incelenmek üzere TUBİTAK'a gönderildi. Maliye ekipleri polis eşliğinde incelemelerini de sürdürüyor... TÜPRAŞ, İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı "Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu" listesinde yıllarda liste başında yer alıyor...
TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut ise, Maliye ve Emniyet yetkililerinin TÜPRAŞ’ta inceleme yaptığına yönelik iddialar üzerine The Wall Street Journal’a şu açıklamalarda bulundu: “Bu EPDK yetkililerinin yaptığı fiziki envanter denetimidir. Her zamanki gibi yapılıyor. Her zaman bu denetimler bir grup halinde yapılır” dedi.
Ancak saat 19.00 sıralarında TÜPRAŞ'tan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından Şirketimiz nezdinde akaryakıt hammadde, mamul, yarı mamul, marker, madeni yağ ve diğer ürünlerle ilgili fiili envanter, marker denetimi ve vergi incelemesine başlanmıştır."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)