BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus ve BAE'den 'tarihi kardeşlik' mesajı----

Tunus ve BAE'den 'tarihi kardeşlik' mesajı

Tunus ve BAE'den 'tarihi kardeşlik' mesajı
05 Ağustos 2023 - 01:42 www.finansgundem.com

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, BAE ile aralarındaki yakın ilişkinin iki ülke halkına da olumlu katkı sağlayacağını ifade ederken birçok alanda yapılacak olan iş birliğinin de Tunus'un gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkesi ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki tarihi kardeşlik ve işbirliği ilişkilerinden övgüyle bahsederek iki kardeş halkın yararına bu ilişkileri güçlendirmeyi ve çeşitlendirmeyi önemsediklerini vurguladı.

Tunus Cumhurbaşkanlığının Facebook hesabından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Kays Said, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şahbut bin Nahyan bin Mübarek Al Nahyan'ı Kartaca Sarayı'nda kabul etti.

BİRÇOK ALANDA ORTAKLIK

Görüşme sırasında Said, yenilenebilir enerji, deniz suyunu arıtma, sağlık, dijital dönüşüm, eğitim, turizm ve altyapı dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde iki ülke arasındaki ortaklık için gelecek vadeden ikili ilişkilerin sağlam temellerini işaret etti.

Ülkesinin BAE ile ilişkileri güçlendirmeyi ve çeşitlendirmeyi önemsediğini vurgulayan Said, Tunus'ta çeşitli alanlarda BAE yatırımlarının teşvik edildiğini ve bunu engelleyebilecek tüm zorlukların üstesinden gelineceğini aktardı.

TUNUS'A DESTEK SÜRECEK

Bakan Al Nahyan da BAE yönetiminin,Tunus'a çeşitli alanlarda desteğini dürdürmeyi ve karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmesi için gerekli desteği sağlamayı önemsediğini vurguladı.

Al Nahyan, bu ziyarette kendisine eşlik eden heyetin, ilgili Tunuslu yetkililerle koordineyi üstlenerek çeşitli alanlarda ortak projeler belirlemek ve bunları bir an önce uygulamak için çalışacağını söyledi.

Bakan Akar, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor

 

Birleşik Arap Emirlikleri, İran'dan 607 milyon dolar tazminat alacak

 

Birleşik Arap Emirlikleri Afganları kabul edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)