BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTuncay Özkan tahliye edildi----

Tuncay Özkan tahliye edildi

Tuncay Özkan tahliye edildi
10 Mart 2014 - 13:35 www.finansgundem.com

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan ve Levent Göktaş tahliye edildi

İstanbul 20 ve 21. Ağır Ceza Mahkemeleri, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş hakkında tahliye kararı verdi. 3 ismin ardından Kemal Kerinçsiz ve Mehmet Ersöz hakkında da tahliye kararı çıktı.


Mahkeme heyeti tahliyeye gerekçe olarak, ''sanıkların tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması ve karartılma kuşkusunun kalmaması, ikametgah sahibi olmaları, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını'' gösterdi.

Heyet ayrıca sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti.

Bu arada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın da aralarında yer aldığı bazı sanıkların tahliye taleplerinin reddine ilişkin karar vermişti.

TUNCAY 1-2 SAATE ÇIKAR

Tuncay Özkan’avukatı Hüseyin Ersöz, tahliye kararıyla ilgili açıklama yaptı. Ersöz, “Çok uzun süredir beklediğimiz bir karardı. Türkiye’de adil ve tarafsız karar veren hakimler var. Bu karar, Türkiye'de halen vicdanlı hakim ve savcılar olduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda beni umutlandırıyor. Tuncay Özkan’ın 1-2 saat içinde çıkacağını umuyorum” diye konuştu.

HSYK’ya başvuruda bulunduklarını hatırlatan Ersöz, “Yargıtay aşamasını bekliyoruz. Tarafsız, bağımsız mahkemelerde yargılanmasını ümit ediyoruz” dedi.

YURT DIŞI YASAĞI KONDU

Tuncay Özkan’a adli kontrol getirilmediğini vurgulayan Ersöz, “Sadece yurtdışı yasağı konuldu. Başka adli tedbir kararı konulmadı” dedi.

Avukatlar şunları söyledi:

Arkadaşlar biliyorsunuz gündem Ergenekon tutuklulukları üzerine. Başından beri savunma o yargılamada sanıkların mağdur olduğunu söylüyordu. İş farklı bir mecrada ilerliyor. Biliyorsunuz gerekçeli kararını yazmadı. Bu kararın yazılmamasını AYM bir mağduriyet olarak gördü ve Başbuğ’un hak ihlaline uğradığını tespit etti.

Bugün aynı mahiyette olan diğer sanıklarla ilgili olarak başvuru için çağlayan adliyesine geldik. Bizim savuma olarak bir an önce haksız durumun sona erdirilmesinden başka isteğimiz yok. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin açıkladığı bir takım tartışmalara kesinlikle girmiyoruz. Biz sadece tutuklu olan insanların özgürlüklerine kavuşması noktasında çaba sarf ediyoruz. Dilekçelerimizi sunduk. Olumlu ya da olumsuz mahkemelerin vereceği karara saygı duymak için buradayız. 13. Ağır Ceza Mahkemesi belki kendisini hala yürürlükte var kabul ediyor olabilir ama bunun öyle olmadığını AYM’nin geçtiğimiz hafta mahkeme kararlarından gördük. Bütün avukat arkadaşlarımız, sabahtan beri bekliyor. Özellikle bası dosyalarda İstanbul 13 ağır Ceza’nın bilgisayarın bir tuşuna basmasını bekliyor. UYAP üzerinden görebilmek için, 13 ağır cezanın vereceği bir UYAP yetkisine muhtaçlar. O olmadığı sürece işlemler de tıkanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı sistemi bu şekilde gündeme gelmemeli. Bu işler seri biçimde yürümeli. Kim ne söylerse söylesin olasn gene cezaevindekilere oluyor. Bizim bir an önce beklentimiz olumlu yada olumsuz adil verilecek kararlar

Yukardan gelen bilgilere göre 21’nci ağır mahkemesinin Levent Göktaş, Tuncay Özkan hakkında tahliye kararı mevcut.

Bilindiği üzere İstanbul eski Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, yetkileri kaldırılmış ancak hala elindeki davaları devam ettirmek üzere, tasfiye halinde göreve devam etmekteydi. Ancak Başbuğ’un tahliyesinden sonra, cumhurbaşkanının onayladığı son yasayla birlikte, ÖYM’lerin tamamı el çekmek üzere kapatılmıştır. Dolayısıyla bu saatten sonra, ellerinde olan dosyaları devam ettirme şansları yoktur. Sadece ve sadece hüküm verilen dosyalarla ilgili kendilerine 15 günlük gerekçeli karar yazma süresi tanınmıştır.

Buradan çıkacak çeşitli mahkemelere dağılmış olan tahliye kararları hukuken geçerli kararlardır. Gözümüz kulağımız çıkacak tahliye kararlarında.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)