BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTüketici harcamaları beklentiyi aştı----

Tüketici harcamaları beklentiyi aştı

Tüketici harcamaları beklentiyi aştı
31 Ocak 2014 - 16:23 www.finansgundem.com

ABD'de tüketici harcamaları Aralık ayında beklentinin üzerinde artış gösterdi

ABD'de tüketici harcamaları, kişisel gelirlerde bir değişiklik olmamasına rağmen, Aralık ayında beklentinin üzerinde artış göstererek ekonominin genişlemeyi desteklemek için daha büyük kazançlar üretmesi gerektiğini gösterdi.

Ekonominin yüzde 70'ine yakın bir bölümünü oluşturan hanehalkı harcamaları, Aralık'ta yüzde 0.4 yükselirken, Kasım ayı verisi yukarı yönlü revize edilerek yüzde 0.6 artış olarak açıklandı. Bloomberg anketine katılan 81 ekonomistin tahmin medyanı, harcamaların yüzde 0.2 artacağı yönündeydi. Kişisel gelirler değişiklik göstermezken, tasarruf oranını son bir yılın en düşüğüne itti.

Dün açıklanan verilerde hanehalkı giderlerinin dördüncü çeyrekte son üç yılın en yüksek hızına ulaştığının görülmesinin ardından, Aralık ayında beklentileri aşan artışla birlikte, hanehalkı harcamaları hükümetin kapanması ile oluşan ekonomik sıkıntılardan toparlanmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda, kişisel gelirlerde daha yüksek artışların eksik kalmasının, ABD vatandaşlarının 2014 başlarında toparlanmaya sağlayacağı desteğin istikrarlı olmasını zorlaştıracağı düşünüyor.

Janney Montgomery Scott LLC şef sabit gelir stratejisti Guy LeBas, "Tüketici harcamalarındaki artış, istikrarlı bir ekonomik büyüme için iyi bir işaret. Harcamaların bu hızda kalması için iş yaratımı da hızlanmalı" dedi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri yüzde 0.1 düşüş ile yüzde 0.5 artış arasında değişiklik gösterdi. Kasım ayı verisi daha önce yüzde 0.5 yükseliş olarak açıklanmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)