BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTÜİK, danışma kurullarını lağvetti----

TÜİK, danışma kurullarını lağvetti

TÜİK, danışma kurullarını lağvetti
10 Mart 2021 - 15:23 www.finansgundem.com

Türkiye İstatistik Kurumu'nda, kısa süreli görev alan, bir önceki başkan Ahmet Kürşad Dosdoğru döneminde kurulan danışma kurullarının lağvedildiği belirtildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), vekâleten atanan bir önceki başkan döneminde kurulan akademisyen, ekonomist ve uzmanlardan oluşan danışma kurullarını lağvetti.

Bloomberg HT haberine göre, üç kaynak üyelere bilgi verildiğini ve kurulların lağvedildiğini duyurdu. Kaynaklardan biri yapılan açıklamada 2022 için kurulların yeniden aktif hale getirilmesi konusunun değerlendirileceği bilgisinin verildiğini aktardı.

TÜİK’ten konuyla ilgili açıklama henüz gelmedi.

TÜİK, vekâleten başkanlık görevini yürüten Ahmet Kürşad Dosdoğru döneminde verilerde şeffaflık ve iyileştirme amaçlarıyla söz konusu danışma kurullarını kurma kararı almıştı. İşgücü Danışma Kurulu kurulurken yapılan açıklama şu şekildeydi: 

Uluslararası norm ve standartlar çerçevesinde hesaplanmakta olan işgücü piyasasına ilişkin göstergelerin, ülke koşullarını en iyi yansıtacak şekilde ele alınması ve geliştirilmesinin yanı sıra veri derleme, işleme, yayımlama ve iletişim süreçlerine de Danışma Kurulu’nun önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir. Bu çerçevede başta GSYH olmak üzere ihtiyaç duyulan diğer konularda da Danışma Kurullarının oluşturulması planlanmaktadır.

Mart ayında başkan değişmişti

TÜİK yönetiminde son yıllarda üst üste birçok görev değişimi yaşandı. Şubat ayında Cahit Şirin görevden alınarak yerine vekâleten Ahmet Kürşat Dosdoğru getirilmişti. Mart’ın başında ise bu kez Sait Erdal Dinçer TÜİK başkanı olarak atandı.

TÜİK'e bir danışma kurulu daha: İşgücü Piyasası

TÜİK’e akademisyen ağırlıklı danışma kurulu

Yeni TÜİK Başkanı Dinçer

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)