BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTÜBİTAK'tan Koç'a bayram müjdesi!----

TÜBİTAK'tan Koç'a bayram müjdesi!

TÜBİTAK'tan Koç'a bayram müjdesi!
06 Ağustos 2013 - 11:44 www.finansgundem.com

Tüpraş ve Opet'ten alınan akaryakıt numunelerin sonuçları TÜBİTAK tarafından EPDK'ya ulaştırıldı

Tüpraş ve Opet’in Marmara Bölgesi tesislerinden alınan akaryakıt numuneleri marker açısından eksiksiz çıktı. TÜBİTAK kesin sonuçları EPDK’ya ulaştırdı
Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre Maliye Bakanlığı Denetim Kurulu Başkanlığı’nın, aramalı incelemesi ile geçtiğimiz hafta 6 milyar liralık kayba uğrayan Koç Grubu’na, TÜBİTAK’tan bayram müjdesi geldi. Operasyonda Tüpraş ve Opet’in Marmara Bölgesi’nde bulunan tesislerinden alınan numunelerde marker oranları geçerli çıkarken, sadece, antrepo olarak nitelendirilen ve satışa sunulmayan depolardaki numunelerde geçersiz çıktı. Mevzuata göre bu tür birimlerdeki numunelerin marker oranları dikkate alınmıyor.
Kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan Koç Grubu’na yönelik Maliye baskının ilk numune sonuçları dün akşam üzeri EPDK’ya geldi. EPDK’ya, TÜBİTAK’a gönderilen yaklaşık 100 numunenin sonucu geldi. Gelen sonuçlar arasında, sadece antrepo ve yarın ürün tanklarında “geçersiz” marker olduğu vurgulandı. Geri kalan, yani satışa sunulan milli tanklardaki tüm numunelerde ise marker seviyesi olumlu çıktı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, antrepo ve yarı ürün tanklarındaki ürünlerin marker seviyeleri, dikkate alınmıyor. Çünkü bu tür depolardaki akaryakıt satışa sunulmuyor. Dolaysıyla, marker seviyesinin geçersiz çıkması, grup açısından bir sorun teşkil etmiyor. Asıl önemli olan yerler ise Tüpraş’taki ve Opet’teki milli tanklar olarak görülüyor. Bu bölümlerdeki alınan tüm numunelerde marker seviyelerinin geçerli düzeyde olduğu vurgulandı.
Maliye Bakanlığı’nın, Koç Grubu’nun Tüpraş, Opet ve Aygaz şirketine yaptığı operasyonda, üç ayrı numune alım işlemi gerçekleştirildi. İlk numuneler, üç şirketin Kocaeli Bölgesi’nde bulunan tesislerden alındı. Tüpraş’ın ve Opet’in tesislerinden yaklaşık 100 ayrı numune alındı. Bu numuneler, TÜBİTAK’a gönderilerek, marker yönünden incelenmesi istendi. EPDK’ya gelen sonuçlar, Kocaeli Bölgesi numuneleri olarak biliniyor. Ve en önemli testler olarak nitelendiriliyor. Ayrıca, Tüpraş’ın ve Opet‘in Aliağa’da bulunan tesislerinden de numune alınmıştı. Bu numuneler de Ege Üniversitesi’ne gönderildi. Söz konusu numunelerin ise test sonuçları henüz çıkmadı. Ancak, en önemli bölge Tüpraş’ın Kocaeli rafinerileri olduğu için, TÜBİTAK’ın sonuçları büyük önem taşıyordu. Ege Bölgesi sonuçlarının da büyük ölçüde marker yönünden olumlu geleceği tahmin ediliyor. Ayrıca, aynı operasyonda LPG numuneleri de alınmıştı. Söz konusu numuneler ise ODTÜ’de inceleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)