BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTTB'den İzmir için Kovid-19 uyarısı----

TTB'den İzmir için Kovid-19 uyarısı

TTB'den İzmir için Kovid-19 uyarısı
02 Kasım 2020 - 16:26 www.finansgundem.com

TTB, deprem sonrasındaki çalışmalar sırasında fiziksel mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulması çağrısında bulundu.

İzmir depreminin ardından bir değerlendirme raporu yayınlayan Türk Tabipleri Birliği (TTB), arama kurtarma çalışmalarında ve depremzedeler için kurulan çadır alanlarında Kovid-19'dan korunmak için sosyal mesafe kuralına uyulması çağrısında bulundu.

Depremin yaşandığı bölgede sağlık çalışanlarının yoğun olarak yaşadığı, sağlık çalışanı ve akrabalarından çok sayıda yaralı ve ölüm olduğu belirtilen raporda, yaşanılan travmanın sağlık çalışanlarını etkilediği belirtildi. TTB, “Sağlık çalışanlarını da etkilediği göz önüne alınarak destek sağlık çalışanları görevlendirilmelidir. Gerektiğinde TTB bu konuda görev almaya hazırdır” görüşü paylaşıldı.

SÜREKLİ TEST YAPILMALI

Kovid-19 pandemisi nedeniyle deprem bölgesinde sağlık çalışmalarının daha da zorlaştığına yer verilen raporda “Kurtarma alanlarında ve yaralı transportlarında fiziksel mesafe, maske ve hijyen kuralları gibi önlemler aksıyor. Bölgede sürekli ve yaygın testler acilen yoğun şekilde planlanmalı ve yapılmalı. Maske, hijyen malzemesi, koruyucu ekipmanların ücretsiz ulaşılabilir ve yeterli olması için her türlü önlem alınmalıdır” denildi.

Deprem anında Kovid-19 hastalarının da panikle dışarı çıktıklarına yer verilen raporda şu ifadelere yer verildi: “Hastanelerde takip edilmekte olan Kovid-19 tanılı hastaların panik anında servislerden dışarı çıktıkları bildirildi. Bu nedenle tüm sağlık kurumlarındaki sağlık çalışanlarına hızla Kovid-19 testi yapılmalı. Deprem öncesi Kovid-19 tanısı almış hastaların takibi aksıyor. Hasar görmüş Aile Sağlığı Merkezi binalarına giriş yapılamıyor. Takipli Kovid-19 hastalarında sorun yaşanıyor. Koruyucu sağlık hizmetleri için öncelikli olmak üzere sağlık çalışanı takviyesi gerekiyor. Bölgede yeni salgınların önüne geçilmesi için isteyen tüm yurttaşlara İnfluenza aşısı da yapılmalıdır. Depremzede sağlık çalışanlarının mağduriyetleri görmezden gelinerek sağlık hizmetlerini sunmaları beklenemez.”

İzmir'de 4.1 büyüklüğünde deprem

 

Depremde can kaybı 91'e yükseldi

 

Kurum: Depremzedelere ödemeler başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)