BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTTB Başkanı Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı----

TTB Başkanı Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı

TTB Başkanı Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı
20 Ekim 2022 - 16:46 www.finansgundem.com

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK/YPG'nin sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın terör örgütü PKK/YPG'nin sözde yayın organlarına yaptığı açıklamalar nedeniyle harekete geçti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre soruşturma, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından açıldı.

Milli Savunma Bakanlığı da Fincancı'nın iddialarını yalanladı.

MSB tarafından kimyasal silah iddialarına ilişkin, "Silahlı Kuvvetlerimiz, uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanmamaktadır. Bu tür mühimmat TSK envanterinde bulunmamaktadır" açıklaması yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, TSK'nın terörle mücadelesinin artan bir şiddet ve tempoda, azim ve kararlılıkla devam ettiği bildirildi.

Mehmetçiğin son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce periyodik bir şekilde gündeme getirilen "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kimyasal silah kullanıldığına" yönelik iddiaların tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğuna değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Daha önce defalarca açıklandığı gibi Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bugüne kadar komşularımızın ve tüm dünyanın gözü önünde icra ettiği bütün harekat ve operasyonlarda uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında, sadece teröristleri hedef almakta, sivillerin, tarihi, dini ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyet göstermektedir. Tüm bu dezenformasyon çabaları Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kararlı mücadelesi sonucu çökme noktasına gelen ve bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan ve ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çırpınışlarıdır. Teröristler için adalete teslim olmaktan başka çare yoktur."

Açıklamada, TSK'nın, terörle mücadelesini en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürmeye azimli ve kararlı olduğunun altı çizildi.

MSB'den kimyasal silah yalanlaması

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IDAM26 Ekim 2022 13:49

    TC nin yillardir kanini emen dalkavuklardan birtanesi daha yok olmak uzere.darisi obur dalkovuklarin basina.......bu Ulkeden beslen ye ic hayatini yasa ,ve yeri geldiginde Ulkenin en degerli kurulusunu iftira atmaktan ve TC dusmanlarinin yaninda yeralmaktan geri kalma....pismisligin bu kadarina en az 10 sene ,dedik ya bunlar TC dusmanlarinin icerdeki en azili borozancilari,ve bu yaptiklarini diger bir ulkede yapsalar en az 10nsene yerler,TC dunyanin en ozgur ulkesi ve kendi milli cikarlari bakimindan dunyanin en keriz ulkesi ,oyle olmasa bu pislikler kalkipta bu hakaretleri yapamazlar.....burasi Turk/Musluman bir Ulke,ya Saygi duyacaklar ve kuyruklarini bacaklarinin arasini alarak yasayacaklar yada s olup Bu ulkeden godecekler .saygilar .lutfen yayinlayin.