BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTSPAKB'den öz sermaye itirazı ----

TSPAKB'den öz sermaye itirazı

TSPAKB'den öz sermaye itirazı
03 Nisan 2013 - 13:57 www.finansgundem.com

TSPAKB Başkanı Attila Köksal, portföy yönetim şirketlerine 10 milyon TL öz sermaye koşuluna tepki gösterdi

Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) Başkanı Attila Köksal, portföy yönetim şirketleri için planlanan asgari öz sermayenin 10 milyon liraya artırılması koşulunun sektörün gelişmesine engel olabileceğini söyledi.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) portföy yönetim şirketlerinin faaliyetlerine yönelik Şubat sonunda görüşe açtığı tebliğ taslağında, asgari ödenmiş sermaye şartı 10 milyon lira olarak öngörülmüş; sektör yetkilileri ise bu şartta yumuşama beklediklerini söylemişlerdi.
TSPAKB tarafından yapılan açıklamada, taslakta dikkat çeken en önemli konu başlığının,asgari öz sermaye yükümlülüğü olduğunu belirten Köksal, portföy yönetim şirketlerinin asgari öz sermayesinin 427,000 TL'den 10 milyon liraya artırılmasının, sektörün gelişimi ve sağlıklı bir rekabet ortamının oluşmasına engel olabileceğini belirtti. Köksal, henüz yeterince gelişmemiş olan bu sektörün gelişme potansiyelinin sekteye uğratılmasının İstanbul Finans Merkezi hedefleri ile bağdaşmadığını da ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)