BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTSK'nın milyonları FETÖ imamlarına akmış!----

TSK'nın milyonları FETÖ imamlarına akmış!

TSK'nın milyonları FETÖ imamlarına akmış!
07 Nisan 2017 - 06:40 www.finansgundem.com

Akıncı Üssü İddianamesi'ne giren MASAK raporlarına göre Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı, FETÖ'cü şirkete 7 milyon lira ödeme yaptı

Akıncı Üssü'nde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananların anlatıdığı iddianamede, TSK'nın çeşitli şirketlere yaptığı ödemelere ilişkin MASAK raporları da yer aldı.

Bu raporlardan birine göre Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı, 2014-2016 arasında Milsoft adlı şirkete toplam 7 milyon 62 bin 851 lira ödeme yaptı. Bu şirketin sahibi Mehmet Sungur; darbe girişiminin sivil imamlarından Kemal Batmaz ile başka bir şirkette ortak. FETÖ kapsamında işlem yapılan bir başka şirkete ise yine Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'ndan 2015 ile 2016 arasında toplam 2 milyon 284 bin dolar para yatırılmış.

Darbe imamıyla ortak

Akıncı Üssü iddianamesinde yer alan MASAK raporlarına göre TSK'dan birçok FETÖ şirketine yüklü para transferleri yapılmış. Bu raporlardan birine göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı 2014-2016 arasında (sanıklar Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş ve Tuğgeneral Aydemir Taşçı dönemleri) FETÖ bağlantılı Milsoft adlı şirkete 7 milyon 62 bin 851 lira para transeferi yapmış. FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla soruşturulan Mehmet Sungur ve İsmail Başyiğit'e ait bu şirketin en önemli özelliği ise TSK ve MİT için kritik ve kozmik değerde yazılımlar üretiyor olması. Şirketin sahibi görünen Mehmet Sungur da 15 Temmuz sürecindeki önemli isimlerden. İddianameye göre darbenin sivil yöneticileri Adil Öksüz ve Kemal Batmaz 11 Temmuz'da Mehmet Sungur ile görüşmek için ABD'ye gittiler. Batmaz, Sungur ile ortaklığını ve bu görüşmeye gittiğini kabul ediyor. Ancak 'Ortaklıktan ayrılmıştık, kalan sorunları görüşmek için gittim, görüşemeden döndüm' şeklinde açıklamaya çalışıyor.

Diğer imam da bağlantılı

Akıncı'daki diğer sivil imam Harun Biniş de en son bu Milsoft adlı şirkette çalışmış. Adil Öksüz'ün eşi Aynur Öztürk'ün ve kayınbiraderi Abdülhadi Yıldırım'ın da bu şirketin sahibi Mehmet Sungur'un Gurmed adlı başka bir şirketinde SGK kaydı var. Ayrıca yine MASAK raporuna göre Milsoft'un sahibi Mehmet Sungur 2014'te Adil Öksüz'e 234 bin liralık bir havale yapmış. Yine Masak raporuna göre Tuğgeneral Aydemir Taşçı'nın döneminde ATESİN Havacılık adlı şirkete toplam 2 milyon 284 bin dolarlık ödeme yapılmış ve bu şirketin ortaklarından Necdet Sungur da hakkında FETÖ'den işlem yapılanlardan... (Milliyet / Musa Kesler)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dogrusu07 Nisan 2017 09:24

    kimbilir daha neler çıkacak izin veren hükümet ne zaman günah çıkaracak hala bakal dükkanı yönetir gibi ülke yönetiyorlar.