BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTSK'nın ilk A400M uçağının iyileştirmesine başlandı----

TSK'nın ilk A400M uçağının iyileştirmesine başlandı

TSK'nın ilk A400M uçağının iyileştirmesine başlandı
14 Aralık 2020 - 08:31 www.finansgundem.com

TSK'nın A400M uçaklarının ilkinin retrofit işlemlerine ilk kez Kayseri'de başlanması planlanıyor

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı (T.Hv.KK) 'nın envanterine kayıtlı A400M nakliye uçaklarının retrofit (yenileme) işlemlerine başlandı.

AIRBUS Ettik Askerî Fabrika Tersane İşletme A.Ş. ( ASFAT) arasında imzalanan sözleşme kapsamında Türk silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde bukunan ilk A400M uçağının imzalanan sözleşme süreci başladı. ASFAT sosyal medya platformu üzerinden yapılan açıklamada; “ASFAT ile AIRBUS arasında A400M uçaklarının retrofit (iyileştirme) imzalanması sözleşmesi halinde; TSK envanterindeki ilk A400M uçağının retrofit işlemi başladı. Denildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) haftalık basın bilgilendirme videosunda, A400M projesi kapsamında, A400M retrofit faaliyetlerinin İspanya'da bir ilk olarak, 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü / KAYSERİ'de yapılması planlandığı aktarıldı.

MSB tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“A400M projesi kapsamında, A400M retrofit faaliyetlerinin İspanya'da bir ilk olarak, 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü / KAYSERİ'de yapılması planlanmaktadır. Projede öncelikli olarak Tük Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan dokuz adet A400M uçağının, müteakiben diğer kullanıcı ülkelerine ait uçakların retrofit faaliyetlerini yapabilecek imkân ve kabiliyete ulaşılabilecektir. İlk uçağın retrofit faaliyetine önümüzdeki günlerde başlanması ve faaliyetin Temmuz 2021 ayı tamamlanması planlanmaktadır.

Bu proje ile onaylı A400M bakım, onarım ve retrofit merkezlerinin 4'üncü ülkesi Türkiye olacak , böylece hem Türk Hava Kuvvetlerimizin A400M uçaklarının retrofit işlemleri için yurtdışına gönderilmesine gerek kalmayacak, hem de diğer ülkelere ait A400M uçak retrofit ve bakım için Kayseri'ye getirilmesi imkansız elde edilecek elde edilir. "

A400M teslim edildi

 

Fransa ve İspanya Airbus A400M'e güvence verdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)